Dtum
Login with Facebookk
1925 | Március

A pénzügyminiszter megigérte…

A felhatalmazási javaslat általános vitájának befejezése után Bud János pénzügyminiszter hosszabb beszédben válaszolt a vita keretében elhangzott felszólalásokra és ezzel kapcsolatban számos olyan kijelentést tett, melyeket a kereskedelem és ipar érdekeinek szempontjából annál is inkább le kell szögezni, mert a kormány egyes tagjainak ígéretei az utolsó esztendőkben, sajnos a legritkább esetben váltak valósággá.

Ha tehát a pénzügyminiszter a felhatalmazási javaslat elfogadása után meg is feledkezik a maga ígéreteiről, az érdekelteknek lesz feladata és kötelessége az, hogy ezeket az ígéreteket számontartsák, s megvalósításukat követeljék. 

Ezért nem felesleges, ha összegezzük: Mit ígért a pénzügyminiszter? 

Megígérte a pénzügyminiszter azt, hogy a nemrég megszervezett takarékossági bizottság nem csupán kis tételeket fog törölni, hanem az állami élet egész terén érvényt szerez a takarékosság elvének. 

Megígérte a pénzügyminiszter, hogy gyökeres reformot hajt végre a forgalmi adózás terén, s a forgalmi adó bevételeket, velük együtt pedig a forgalmi adó terheket lényegesen csökkenteni fogja. 

Megígérte a pénzügyminiszter, hogy az adópolitikában jelentkező igazságtalanságokat 1926 végéig eltünteti, s az adózást jelentékenyen csökkenti. 

Megígérte a pénzügyminiszter, hogy a bankokkal szemben állandóan befolyást fog gyakorolni a hitelpolitika enyhítésére. 

Megígérte a pénzügyminiszter, hogy rövidesen kibocsátja a kényszerkölcsönkötvényeket és megszünteti a külföldi kölcsönök felvételének jogi akadályait. 

Megígérte a pénzügyminiszter, hogy a mérlegvalódiságot nem az arany, hanem a papírkorona alapján akarja keresztülvinni. 

Megígérte a pénzügyminiszter, hogy a különböző szorzószámok eltörlésével és a tizenhétezerszeres szorzószám megszüntetésével megszünteti az aranykorona átszámítási kulcsával kapcsolatos visszás, indokolatlan és igazságtalan helyzetet. 

A pénzügyminiszternek ezek az ígéretei nagyjelentőségűek gazdasági életünkre, s ezért csak természetes, hogy a gazdasági érdekeltségek ezeket az ígéreteket állandóan napirenden fogják tartani, mert nem elég, hogy megígérte a pénzügyminiszter mindazt amit megígért, hanem szükséges, hogy ezeket az ígéreteket tettekre is váltsa.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98