Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

Boxolóink 8:6 arányban győztek az osztrákok ellen

Az utolsó mérkőzésen Zsomba eldöntetlen eredménye biztosította be a magyar győzelmet.

A Hungária-úti sporttelep nagy tribünje előtt felállított új szövetségi ring körül szombaton délután 3 órakor előkelő közönség foglalt helyet. A budapesti arisztokrácia néhány tagja és hölgy hozzátartozói, külföldi államok követségi személyzetétől sokan, azonkívül a MOSz egész vezérkara, az OTT és a kultuszkormány képviselői. A tribünökön sok ezernyi közönség soraiban a boxolás rajongók és a Budapest-Krakkó futball-mérkőzést várók vegyesen.

3 óra 15 perckor a ringben megjelent az első boxolópár: Dezső (osztrák) és Kocsis (magyar) légsúlyú boxolók. Kocsis vehemens támadást kezd és ellenfelét levegőhöz sem engedi. Az első menet Kocsis nagy fölényével fejeződik be. A második menet csak egy percig tart, mert Kocsis hatalmas gyomorszájütéssel kiszámoltatja az osztrákot. Pontarány 2:0 javunkra.

Most a két bantamsúlyú reprezentáns: Spunner és Beregi lép a ringbe. Az osztrák támad. Beregi félénken, elfogódottan dolgozik. A második menetben inkább Beregi kezdeményez és némi előnyhöz jut. A harmadik menet izgalmas harcot hoz. Spunner ütései szerencsésebbek. Beregi többször a kötelekhez szorul és ott hátrány szerez. A mérkőzést végül is pontozással Spunner nyeri. Pontarány: 2:2.

A következő pár a pehelysúlyú Krowagner és Gelb. Gelb azonnal támad s néhány szép balkezes horogütéssel sújtja az osztrákot, aki védekezésre szorul. A második menetben ismét Gelb ütései sokkal keményebbek, mint Krawagneré. A harmadik menet elején az osztrák támad, de Gelb fölényesen hárítja el az ütéseket, majd újabb támadás után győztesen hagyja el a ringet. Pontarány 4:2.

A könnyűsúlyúak mérkőzését Netotschny és Balázs vívták meg. Már az első menetben Balázs rövid horogütései megingatják az osztrák boxolót, akit a bíró ismételten figyelmeztet szabálytalan munkáért. A menetidő végén Netotschny kikészítettnek látszik, viszont Balázs időt enged neki, hogy magához térjen.

A második menetben a felfrissített osztrák vehemensen támad, de Balázs hatalmas, nyugodt ütésekkel leütésre kezd dolgozni, ami azonban nem sikerül. A harmadik menetben Balázs sűrűn viszi be a kemény horogütéseket, közben maga is kap néhány erős ütést. A menetidő végén az osztrák groggy-ba kerül, a leütéshez azonban már Balázsnak nincs ereje. Győztes Balázs, Pontarány 6:2.

A következő pár a weltersúlyú Zehetmayer-Birits. Az első menetben Zehetmayer dolgozik tisztábban és keményebben. A második menet kezdetén is az osztrák boxoló támad, majd amikor kifárad, Birits fölénybe kerül. A harmadik menetben Birits balkezes egyenesével sűrűn éri ellenfelét. A védekezést azonban az osztrák boxoló jól érti és megtartja pontelőnyét. Győztes Zehetmayer, Pontarány 6:4.

Középsúly: Kraus és Csiszár. Csiszár kemény ütései vezetik be a mérkőzést, és a szép testalkatú Kraus csakhamar ura lesz a helyzetnek. A második menet is az osztráké, aki többet támad, míg Csiszár bizonytalanul dolgozik. A harmadik menetben megfordul a helyzet, Csiszár felülkerekedik és sorra behozza minden hátrányát. Ha holtfáradt nem volna, ki is üthető ellenfelét. A pontozólapok összehasonlítása után a vezető bíró döntetlen eredmény hirdet ki. Pontarány 7:5.

Az utolsó mérkőzésre a kisnehézsúlyú Ross és Zsemba állnak a ringbe. Ross az első menetben ki akarja ütni a magyar fiút, de ő a nagy erejű horgok elől szépen kihajol vagy kifordul. Az első menetben Zsemba állandóan táncol Ross előtt, de megütni nem meri.

A második menetben Ross ismét csak az állkapcsos ütésekre pályázik, azonban Zsemba jól védekezik, sőt egy-egy tiszta egyenest is elhelyez dühös ellenfelén. A harmadik menetben Zsemba mind bátrabb lesz s még több találatot szerez. A közönség óriási ovációja Eglin őrnagy döntetlen eredményt hirdet ki. Végeredmény tehát 8:6 a magyarok javára.

Este 9 órakor a MÖSz az Országos Kaszinóban bankettet adott vendégei tiszteletére.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Balázs (fekete nadrágban) győz az osztrákok legjobb embere, Netotschny ellen Zsomba (fekete nadrágban) és Ros küzdelme a nagy erőkülönbség ellenére, döntetlenül végződött Beregi (fekete nadrág) és Spunner küzdelme az osztrák boxoló győzelmével végződött
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98