Dtum
Login with Facebookk
1927 | Április

Ausztria – Magyarország 6:0 (4:0)

Az eredmény: 6:0 (4:0), de az nem hű kifejezője az erőviszonyoknak. Rappan osztrák játékos orrcsontja eltörött, ezért a bécsi közönség tüntetett a „Fogl-gát” ellen.

Bécs, április 10.

Hatvanadszor került szembe vasárnap délután 43.000 főnyi közönség előtt a Hohe Warte-pályán Magyarország és Ausztria válogatott csapata és habár 1903 óta már húsz vereség érte színeinket, olyan megsemmisítő gólaránnyal az osztrákoknak még sohasem sikerült győzniük, mint most, hatvanadszor.

Ne mentegetődzünk, vereségünk reális volt, ha a gólarány nem is fejezi ki híven a két csapat közötti erőkülönbséget.

A játék heves osztrák támadásokkal indul meg és Beneda már az első percben kifutással tisztáz, Rappán faképnél hagyva födözetsorunkat, egyedül rohamozza meg a következő percben a magyar kaput, de Bereda kifutva góljából, az osztrák jobbösszekötő lábáról szedi le a labdát. Rappán következő támadását Fogl III. gánccsal akasztja meg, a tizenhatosról irányított szabadrúgás azonban célt téveszt.

A 8. percben végre a magyar csatársor is frontba kerül. Schlosser szökteti Dánt, akit Blum korner árán szerel. Kohut kornerrúgása azonban nem sikerül. Rázsó magas centere a felső kapulécre pattan, majd a 12. percben Kohut hatalmas bombáját Saft biztosan fogja.

De már ismét az osztrák csatársor van frontban. Horvát két lépésre a gól előtt gurítva plassziroz, Beneda azonban mint a párduc veti magát a labda után és kornerre tolja ki. A 16. percben ismét veszélyben forog a magyar kapu. Fogl III. elkaszálja Rappánt a tizenhatos határon. Beneda azonban remekül irányított labdáját fényes bravúrral menti.

A mérkőzés sorsa a 19. percben dőlt el, amikor Kohut centerét korner árán szereli a bécsi védelem és Kohut menthetetlen gólnak hitt fejesét a kapufa tartja föl. Utána Dán kísérletezik, a jobb magas sarokba irányított remek lövése azonban a háló mellett siklik el.

Hoffmann labdája Benedát foglalkoztatja, majd Schlosser kerül a meccs folyamán először gólhelyzetbe, de nem kikerül gólt lőnie. A 25. percben előbújik a nap és az osztrákot; mintha csak erre vártak volna, erősítik az iramot.

 
Pillanatok alatt megváltozik a játék képe. Wessely megszalad és ideális centerét a balfelé rohanó Jiszda a magyar kapu jobb sarkába fejeli: 1:0 (26. perc).

Gyönyörű gól volt. A bécsi csatársor csak most kap igazán kedvet a játékhoz. Újra Wessely vezeti a támadást. Fogl II. korner árán szereli, a kornert Wessely rúgja és Rappán fejesét a későn vetődő Benada nem tudja menteni: 2:0 (29. perc).

 


A 31. percben Weisz vetet támadást, lövését Beneda teszi ártalmatlanná, de már ismét a jobbszárnyon van a labda és Jiszda öt lépésről (3:0), akinek kilátását az előtte tömörülő védelem majdnem elállja. Öt perc alatt tehát három gólelőnyt szerzett az osztrák csapat.


Ezt a meccset már nem nyerjük merjük meg nagy gólkülönbséggel! A magyar fiuk nem is adják föl a küzdelmet. Rázsó szabadrúgásába Dám rohan bele, az osztrák kapuvéd azonban fürgébb. A 40. percben Schlosser-Kohut összjátéka újabb magyar kornert eredményez.

A következő percekben bekövetkezik a tragikum. Jiszda sérülése miatt kiáll, helyére Sindelar kerül, de már első akciójánál Fogl II. elgáncsolja. A bíró túl szigorúan tizenegyest ítél, amelyet Blum a negyedik góllá értékesít. Sindelar helyére ismét visszakerül Jiszda, míg Molnár Opatával cseréli ki a szövetségi kapitány. Félidő: 4:0.

Weisz támadása már az első percben osztrák kornert eredményez, majd menthetetlennek hitt helyzetet tisztáz Beneda, amikor Weisznak három lépésről plasszírozott labdáját teszi ártalmatlanná. Rappán egyéni támadása is Benedát foglalkoztatja, majd Fogl II. szabadrúgását Saft védi.

Rázsó centerét Schlosser kapásból a gól fölé továbbítja, míg Wessely – Horvát támadása kornert eredményez (8. perc). Opata lövést téveszt. Sokkal szerencsésebb, akinek kornere érintés nélkül, a szél által támogatva, az osztrákok ötödik gólját jelenti (11. perc).

Dánt lerúgják, úgy hogy percekre harcképtelen, de Kohut szabadrúgása ismét célt téveszt, míg Fogl II. szabadrúgása Saftnak ad munkát. A 16. percben Rappan összeütközik Fogl II.-vel és kiáll. Amint később kiderül, orrcsonttörést szenvedett.

Állandóan Ausztria támad és Wessely szabadrúgását Beneda korner árán védi. A közönség hatalmas tüntetést rendez Fogl II. ellen, amikor a közben Jiszdával helyet cserélt Sindelarral összeütközve, a bécsiek kedvenc csatára is kénytelen a pályát elhagyni.

A 25. percben Opata egyetlen egészséges lövését Saft remekül védi, majd Kohut két lépésről gól fölé lő. Sindelar a 30. percben visszatér, amire az utolsó negyedórában ai osztrákok inkább iskolajátékkal szórakoztatják a közönséget.

A 36. percben még egy kornerrel veszélyeztetnek, majd a 40. percben Wessely-Horvát játékából Horvát az ellenkező sarokba remek gólt plasszírozva 6:0

Czejnár hibátlanul bíráskodott. Kedvére való lehetett, hogy a magyarok olyan csúfos vereséget szenvedtek.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Fogl II. már nem tudja megakadályozni, hogy Horváth lövése a kapuba ne süvítsen Fogl II. közbeugrik, de Jiszda lövése védhetetlenül a magyar hálóba jut A magyar csapat pályára lépése A Molnár helyére beállt Opata lövésre készíti elő a labdát
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
100 új humoreszk 100 új humoreszk
Mit jelent a nevetés? Mi van a nevetséges legmélyén? Mi közöset...
A Hungária-fürdő halottja A Hungária-fürdő halottja
A Dohány-utczában levő Hungária-fürdőben a mult évben egy uszodát...
A Székesfehérvári takarékpénztár részvényesei ellenálltak A Székesfehérvári takarékpénztár részvényesei ellenálltak
A Székesfehérvári takarékpénztár jun. 25-én tartott közgyülésén az...
Megindul az eljárás a három felmentett nürnbergi vádlott ellen
A nürnbergi tisztogató és igazolóbizottság hétfőn délután hivatalosan...
Harc a homokviharban, a gépkocsi a sivatagban Harc a homokviharban, a gépkocsi a sivatagban
A sivatagban sokszor százkilométerekre nem lehet mást találni, mint...
Gömbös Bécsben tárgyalt, majd Rómába utazott Gömbös Bécsben tárgyalt, majd Rómába utazott
A délután Gömbös miniszterelnök, Schusehnigg kancellár és...
Mi van az új magyar-osztrák kereskedelmi szerződésben? Mi van az új magyar-osztrák kereskedelmi szerződésben?
A Bécsből hazaérkezett Kállay földmívelésügyi miniszter ma délben...
Megnyomorított kisértet Megnyomorított kisértet
Szüdöki Gyula lakatosmesternek hat inasa van, kik a Soroksári utcza...
A legnagyobb lokomobil A legnagyobb lokomobil
Amerika nemcsak azzal kérkedik, hogy ő állitja elő minden téren a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98