Dtum
Login with Facebookk
1927 | Február

A szovjetkormány fenyegető hangu válaszjegyzéket küldött Angliának

Moszkva, február 27.

A Wolff-ügynökség jelenti: A szovjetkormány a legutóbbi angol jegyzékre a következőket válaszolja: A szovjetkormány angol panaszok esetében már ismételten konkrét esetek fölsorolását kérte, ennek azonban a brit kormány nem tett eleget.


A szovjetsajtóban nem lehet találni olyasmit, ami a konzervativ angol kormánynak a szovjetkormány ellen használt éles kifakadásaihoz hasonlitana.


Nem tekinthető britellenes propagandának a brit kormány külpolitikájának megbirálása és ugyancsak nem tekinthetők annak orosz pártvezérek elvi fejtegetései a világforradalomi mozgalom jelentőségéről. A brit kormány tudatosan eltért az általánosan szokásos nemzetközi szabályoktól, sőt az elemi illendőség szabályaitól is amikor bátorságot vesz magának arra, hogy a szovjetkormánnyal az ultimátummal való fenyegetőzés hangján beszéljen. A brit kormány hallatlan és precedens nélkül álló hangot használ Csicserinnel szemben.

 

Ha a brit kormány azon a nézeten van, hogy az angol-szovjetorosz viszony megszakitása a brit birodalomnak és az általános béke ügyének előnyére válik, akkor természetesen ennek megfelelően fog cselekedni és viselnie kell a teljes felelősséget a következményekért. A szovjetkormány egyébként a brit kormánynak a béke utját elősegitő mindennemü előzékenységét őszintén üdvözölni fogja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98