Dtum
Login with Facebookk
1927 | Szeptember

Izgalmas zsebtolvajüldözés a Városligetben, fáramászó tettessel – egy üres pénztárca miatt

Vasárnap délelőtt egy 27-es jelzésű villamoson utazott az Aréna uton Klein Sándor edénykereskedő. A Városligetnél észrevette, hogy a mellette álló fiatalember kiemeli zsebéből a pénztárcáját. Elkapta a karját, a fiatalember azonban kiszakította magát a kezéből, leugrott a villamosról és futásnak eredt.

 

Klein megállította a villamost, leszállt és a járókelőkkel együtt üldözőbe vette a zsebtolvajt. A kopottruhás fiatalember a bokrokon, virágágyakon keresztül menekült. Az üldözők mindenütt a nyomában Néhány perc alatt nagy tömeg verődött össze, rendőr került elő, aki kardot rántva üldözte a menekülő tolvajt. A fiatalember gyors futással ért a játszótérre, átugrálta a padokat s menekülés közben fellökte az utjába kerülő játszó gyermekeket.


A Vajdahunyad vára előtt zsámolyon ülve árult gyümölcsöt kosárból egy öreg kofa. A zsebtolvaj futás közben neki szaladt és zsámolyostól, kosarastól együtt felborította, ugy hogy a gyümölcs szertegurult. Az üldöző tömeg percről-percre nőtt, két arra járó detektív is csatlakozott hozzájuk A zsebtolvaj, mikor látta, hogy már nincs menekülés, elszánt mozdulattal ez magas fa mellé ugrott, felkuszott a fa törzsén s néhány pillanat alatt eltünt a lombok között.


Az üldözők körülvették a fát, a rendőr és a detektívek felszólították, hogy jöjjön le. Az üldözött most már látta, hogy nem menekülhet meg és csöndes megadással lemászott a földre. A rendőr igazoltatta és akkor kiderült, hogy Bérczi János a neve, állásnélküli lakatossegéd, egyébként pedig veszedelmes rovottmultu zsebtolvaj. Most már felszólították, hogy adja át a tárcát. Bérczi zsebébe nyult és átadta Klein Sándornak a pénztárcát, amelyből néhány papírszelet, feljegyzések, cédulák kerültek elő, pénz azonban nemvolt benne.


A póruljárt zsebtolvajt a főkapitányságon letartóztatták és átszállították az ügyészségre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98