Dtum
Login with Facebookk
1927 | Szeptember

Teleki Sándor gróf Párisból Budapestre érkezett és nyilatkozott Rothermere lorddal való találkozásáról

Gróf Teleki Sándor, aki a Társadalmi Egyesületek Szövetségének megbizásából Párisban üdvözölte lord Rothermeret, szombat este megérkezett Budapestre és nyilatkozott  a lorddal való találkozásáról:
- Látogatásunk – mondotta gróf Teleky – nem politikai vagy diplomáciai jellegű volt, a magyar társadalom háláját vittük ki Rothermere lordnak. A TESz azért kért föl engem a magyar nemzet hálájának tolmácsolására, mert köztudomásu, hogy a politikával nem foglalkozom.

 

- A magyar társadalom nevében megköszöntem a lordnak, hogy olyan bátran porondra lépett a mi ügyünkért. A magyar lojalitás exponensei voltunk odakint, szükségesnek tartottuk, hogy köszönetet mondjunk azoknak a férfiunak, aki a magyar érdekekért harcol. Azt mondhatnám, hogy tisztelgő látogatásunk a közvélemény spontán megnyilvánulása volt, a lord maga is teljesen politikamentes megbizatást látott kiküldetésünkben.


- Rothermere lord bámulatraméltó alapossággal ismeri a magyar viszonyokat és az az impresszióm, hogy a magyar üggyel minden tekintetben azonositja magát és azt a végletekig meg fogja védelmezni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98