Dtum
Login with Facebookk
1928 | Április

Rádió és a repülés

Rádió és a repülés, a modern technikának ez a két legfiatalabb hajtása napról-napra szorosabb viszonyba kerülnek egymással.

A repülőgép közlekedés biztonságának egyik legerősebb pillére lesz a drótnélküli telefón, mert a pilóta így állandóan összeköttetésben marad a világgal távrepüléseknél jó előre időjárásjelentéseket kaphat a gép parancsnoka mindenfelől és így a szükség szerint megváltoztathatja az út irányát, hogy esetleg egy bizonyos vidék felett uralkodó hátrányos vagy veszedelmes légköri jelenségeket kikerüljön.

A repülőterekre való megérkezésnek is rendkívül fontos szerepe lesz a rádiónak, mert a pilóta a drótnélküli telefon segítségével értékes jelentéseket- kaphat a szél sebességére és irányára nézve, ami nagyon megkönnyíti a leszállást, mert tudvalevő dolog, hogy a repülés biztonsága kérdése szempontjából éppen a leszállás okoz legtöbb gondot.

Mivel a repülőgépeket most mi mind gyakrabban szerelik fel rádiókészülékkel, a modern repülőterek berendezésének egyik elengedhetetlen kelléke a rádióleadó- és felvevőállomás. Anglia legnagyobb és legfontosabb légikikötőjét, Croydont most teljesen átépítették és modernizálták. A repülőtér rádióállomásának antennáját a főépület legmagasabb ormán helyezték el és az eddigi tapasztalatok szerint az pompásan bevált.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Repülőgép A rádió-adóállomás látképe az antenna-árbócokkal
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98