Dtum
Login with Facebookk
1928 | December

Öt góllal győzte le a Ferencváros a letört Somogyot

Ferencváros – Somogy 5:0 (2:0)

 

Takács II., Turai és Gödi tizenegyesei közül csak az újonc Gödi lőtt gólt

Üllői-úti pálya – 300 néző – Bíró: Vass Ernő.
A Vasas ellen produkált briliáns játéka után a Ferencváros újabb följavulását reméltük. Ez azonban nem következett be. 5:0-s győzelme imponáló ugyan, de a játéka semmiképpen sem elégített ki. A csapat ugyanis nem tudott lendületbe jönni, a halfsor el-elakadozott, és a csatársor is csak akkor talált, úgy, ahogy magára, amikor a Kohut helyére beállított Gödi a második félidőben Szedlacsekkel helyet cserélt.

A legjellemzőbb Takács II. és Turai indiszponáltságára, hogy mind a ketten egy-egy tizenegyest is elhibáztak, sőt Turai elkövette azt a ritka „bravúrt”, hogy a kivédett tizenegyes után újra hozzá került labdát sem tudta rendeltetési helyére juttatni.

De balszerencséje is volt a Ferencvárosnak, máskülönben a Vasas elleni 9:0-ás gólrekordját megjavította volna, annyival is inkább, miután a Somogy a teljesen letört csapat benyomását keltette, különösen csatársora, amely siralmasan gyönge és gólképtelen volt.

A kaposvári csapat nyilván nem bírja az iramot az első ligában és így nem lehet ráismerni arra az együttesre, amely a szezon elején sorozatos sikereket ért el. A Ferencváros hamarosan észrevette, hogy játszva fog győzni, nem is kezdett tehát nagy ambícióval. A vezető gól így nehezen született meg.

A zöld-fehérek prímhegedűse újra Takács II. volt, aki különösen a mezőnyben ragyogtatta egészen kivételes csatárkvalitásait, a gól előtt viszont nem volt szerencséje. Rajta kívül Takács I. volt a ferencvárosiak legjobb embere, aki két veszélyes helyzetben fényes bravúrral mentett, de azonkívül is mindenütt ott volt, ahol a szükség parancsolta. Papp is labdabiztos hátvéd, de éppen csak belecsap a labdába, irányítás nélkül.

Bangi megbízható, jó szemű kapus, fölösleges pózolásai azonban majdnem két góljába kerültek. Turai gyöngén kezdett, de szünet után nagyon „belejött”, míg a két szélső halfot a Somogy szélsőcsatárai nem állították túl nehéz föladat elé. Toldi, aki a Vasas ellen olyan sikerrel debütált a középcsatár posztján, meglepően szertelenül játszott, Szedlacseknek sem ment a játék.

Koszta is csak a góljával tüntette ki magát, míg az újonc Gödi mint balszélső csatár leégett, a balösszekötő posztján azonban meglepően jól mozgott, sőt még Takács II.-őn és Turain is túltett, amennyiben a Ferencváros javára megítélt három tizenegyes közül az övé legalább a gólba talált.

Enyhe széllel és nappal hátban a Somogy kezd, de Takács I. érti a módját, hogy a nekilendülő kaposvári csatársort kétszer egymásután is ofszájdra állítsa. Gacsor lövése célt téveszt. A Ferencvárosi első rohamát korner korner árán parírozza a Somogy-védelem.

A 22. percben újabb korner árán szerel a Somogy, két perccel későbben pedig Turai szabadrúgását Erdőss védi, de a labdát kiejti, Takács II. pedig az üresen maradt gólba továbbítja. 1:0!

Öt percig a sérült Morvay nélkül játszik a Somogy. Turai újabb szabadrúgását most már hibátlanul menti Erdőss, majd Kilit kapásból a gól fölé továbbít. A 40. percben Takács II. kaparintja meg a labdát, az egész védelem rááll, tehát Kosztához passzol, aki nehéz helyzetből remek gólt rúg. 2:0!

Végzetesen kezdődik a második félidő a Somogyra nézve, mert a Ferencváros nyomban kornerrel veszélyeztet és a Szedlacsekkel helyet cserélt Gödi süvítő lövését Schmidl kézzel tartja föl. Takács II. áll neki a tizenegyesnek, a helyezett, de erőtlenül rúgott labdát azonban Erdőss korner árán menti.

Takács I. egyetlen hibájából a Somogy is kornerhez jut, de mind ez, mind a Ferencváros sarokrúgása eredménytelen. A 14. percben Erdőss Takács II. két helyezett labdáját – a másodikat kornerre – szenzációsan védi, míg a 15. percben Morvaynak Toldi ellen elkövetett faultja miatt ujabb tizenegyest diktál a biró a Somogy ellen.

Most Turai próbálkozik, de Erdőss rávetéssel elboxolja a labdát, amely újra Turaihoz és az ő lábáról a még földön fekvő Erdőss kezébe kerül. A 25-ik percben Somogynak van gólhelyzete, mert kornerét Bangi a kapujából kirohanva próbálja menteni, de ott terem Takács I., aki Patkó labdáját az üresen maradt kapuból a mezőnybe továbbítja.

A 28. percben Koszta szökteti Takács II.-őt, aki a régen esedékes harmadik gólt az ellenkező sarokba helyezi. Nem várat magára sokára a negyedik gól sem. A 31. percben sorozatosan hibázik a Ferencváros csatársora, míg végre Gödié a labda, aki menthetetlenül bevágja. 4:0!

Somogy két szélső csatárának eredménytelen attakja után Takács II. is gólt hibázik a Ferencváros újabb kornere eredménytelen, a 38. percben azonban Szattyán hátvéd hendsze miatt a Ferencváros ismét tizenegyeshez jut, amelyet Gödi rendeltetési helyére juttat. 5:0!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Erdős a labda kiöklözése után összefut Toldival, aki ráesik a kapusra Koszta belövi a második gólt
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Gerevich Aladár nyerte a második olimpiai kardvívó versenyt Gerevich Aladár nyerte a második olimpiai kardvívó versenyt
Két héttel az első olimpiai próbaverseny után hétfőn a második...
A magyar úszóbajnokságok A magyar úszóbajnokságok
Meglepően nagyszámú közönség előtt folytak le az 1920. évi...
Erős ellenfél volt az MTK Erős ellenfél volt az MTK
Azért meglátszik a nézőtéren, hogy nem vasárnap rendezik a mérkőzést....
Ferencváros – Kispest 1:0 (0:0) Ferencváros – Kispest 1:0 (0:0)
A könnyű biztos győzelem helyett – amint a zöld-fehér csapat...
A nagyvilágból 1. -  A kávé ártalmai A nagyvilágból 1. - A kávé ártalmai
Miért nem emészti meg az ember bele önmagát? Az ember és az állatok...
Az FTC országos birkózóversenye Az FTC országos birkózóversenye
Nagy közönség előtt rendezte az FTC országos birkózóversenyét a...
Agyműtét után meghalt Stockholmban Esterházy Ferenc
Délelőtt féltiz órakor Stockholmban, a világhírű Olivecrona...
Kibujt a szög a zsákból Kibujt a szög a zsákból
Kállay pénzügyminiszter bejelentette, hogy a kormány eltörli az...
A Nemzeti Szinház eredeti ujdonságai. A Nemzeti Szinház eredeti ujdonságai.
A Nemzeti Szinház eredeti ujdonságai. A szeptemberben kezdődő...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98