Dtum
Login with Facebookk
1928 | Február

Cigányzene mellett tartották fésülőversenyüket

Cigányzene mellett tartották fésülőversenyüket a nőifodrászok vasárnap a Gellértben. A nőifodrászok vasárnap tartották meg fésülőversenyüket a Gellért-szállóban.

 

A versenyre Párisból, Bécsből, Romániából, Szerbiából és a megszállott területekről is érkeztek a fodrásztestületek képviselői, akik délben társasebéden ismerkedtek a magyar kollégákkal. Délután 3 órakor a fordrásziparcikkeket készítő gyárak árukiállítása kezdődött. Ekkor már a teremben többszáz főnyi közönség várta a verseny megkezdését és mintegy 50 hölgy, akik a modellek szerepére vállalkoztak. Ott voltak a külföldi vendégek is, köztük John Maas, a párisi nőifodrászakadémia tanára és Rudolf Schiff, bécsi kereskedelmi tanácsos.

 

A vendégeket, valamint dr. Végh Mihály pénzügyi államtitkárt Vágó Viktor ipartestületi elnök üdvözölte. Négy órakor 10 harmadéves fodrásztanuló között indult meg a fésülési verseny, majd a főverseny következett: cigányzene mellett a segédek állottak starthoz, hogy művészetüket bemutassák.

 

Percek alatt a legkülönbözőbb fantáziafejeket a legdivatosabb és legbizarrabb frizurákat varázsolták elő, az egyik versenyző a trianoni jelvényt formálta ki a modell hajából. Éjfélkor hirdették ki az eredményt: a főversenyben első díjat Stingl Pál, a másodikat Rick József nyerte. 14 mester oklevelet, 3 tanuló dicséretet kapott. A versenyt reggelig tartó tánc követte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98