Dtum
Login with Facebookk
1928 | Május

Szerelem a természetben

Uj műfaj! Akik ezt a filmet a vasárnap délelőtti sajtóbemutatón láttuk, örömmel állapítottuk meg, hogy uj utakat keres azokba a lehetőségekben, amelyeket a mozi eddig még meg sem közelített. „Szerelem a természetben” a címe ennek a filmnek, amelynek célja: bemutatni az ember származását, az emberi kultúra fejlődését.

 

Olyan témakör, amelynek a megismeréséhez, ha könyvek utján akarja elérni az ember, vaskos kötetekre, évekig tartó tanulmányokra van szükség. És ez a film a képszerűség segítségével, a mozgás művészetének rendkivül ügyes fölhasználásával egy óra alatt szórakozva, látványos, érdekes képekben oktat ki az evolució tudományára.

 

Kiindul onnan, amikor a kaotikus elemekből kialakult a bolygó és a föld: sártenger volt. Az Élet első csiráit a földre hullott meteorok, vagy más verzió szerint a tenger vizének lehülése hozta a földre. Látjuk az élőlény fejlődését, az egysejtüektől kezdve a mai emberig, sőt – a jövő emberéig.

 

Egy-két kép érdekességében és a föltételek szépségében felejthetetlen marad előttünk: ahogy száz kigyótojásokból kidugja a fejét száz kis kígyó-ujszülött, ahogy két csigabigának szerelmét, vagy egy remek szarvasbőgést végignézzünk.

 

Megdöbbentő érdekesség az a jelenet, amiről eddig csak mesélni hallottunk és most élő valóságban láthatunk: egy szerelmi jelenet a pókok között, amelynek nősténye a szerelmi mámor után megeszi a hímet. Ujszerű, soha nem látott dolog a „Szerelem a természetben”. Élmény! Ufa-filmgyárnak ezt a remekét a Forum, Ufa és Omnia mutatja be csütörtöktől, gazdag kisérő műsorral.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98