Dtum
Login with Facebookk
1929 | Április

A kormánypárt fölszólítja Wolff Károlyt

Kormánypárti körökben visszhangja támadt Wolff Károly húsvéti cikkének, amelyben a kereszténypárt ellenzéki akciójának folytatását látják.


- Ha nézem az országgyülés unott közömbösségét – írja a többi között Wolff Károly -, a tömegeknek a közügyekkel szemben tanusitott passziv magatartását az ellenjelöltek nélkül pótválasztások tanulságait, a hatalmat legyezgető bizantini szellemet, az öntudatos gerincesség hanyatlását, akkor fölüti bensőmben fejét a kétely, a föltámadás utját járja-e vajjon nemzetem? Ha vizsgálom az orvoslás utját, ugy kétségtelen, hogy a politika nem lehet eszköz egyéni érdekek kielégitésére, kóros tünet tehát, ha az önzetlenség a politikai életben háttérbe szorul és az önérdek kapzsi kielégitése arcpirulás nélkül mer jelentkezni a fórumon.

 

- Elengedhetetlen szükségesség ezért összeférhetetlenségi törvényünk szigoritása, mert képtelenség az a helyzet, hogy a legnagyobb gazdasági vállalatok képviselői ott ülhessenek a bizottságokban a törvények alkotásakor és egyéni és üzleti érdekeik kielégitésének biztositását szolgálhassák a nemzeti munkánál.

 

A húsvéti ünnepeket a fővárosban töltő egységespárti képviselők igen sokat beszéltek az „Uj Nemzedék” vezéreikkéről és elhatározták, hogy a legközelebbi kormánypárti értekezleten fölhivást intéznek Wolff Károlyhoz, hogy ne szoritkozzék általános kijelentésekre, hanem terjessze elő azokat a konkrét adatokat, amelyeken sulyos vádjai alapulnak.


A kormánypárt ugyanis nem tartja szükségesnek az összeférhetetlenségei törvény szigoritását, csupán a törvény szigoru végrehajtását, ami pedig közéleti férfiaknak a közgazdasági élettel való kapcsolatát illeti, e kapcsolat hiányában az egységes párt többségének véleménye szerint a parlament „légüres térben mozogna”.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98