Dtum
Login with Facebookk
1928 | Május

Wolff Károly a nyomorgó középosztály otthonaiba invitálja az idegen vendégeket

Pest vármegye székházának közgyülési termében vasárnap délután 4 órakor tartotta az Egyesült Keresztény Nemzeti Liga országos közgyülését. Bernáth István elnöki megnyitójában a liga intenzivebb munkájáról szólott.

 

A jelentés beszámol a páneurópai mozgalomról, amely ellenkezik a liga céljaival és csak Benes érdekeit szolgálja, az állampolgárság rendezéséről, amely tekintetben a liga azt követeli, hogy intézkedések történjenek a nemkivánatos elemek beözönlése ellen, a névmagyarositás kérdéséről, amelyben azt kell elérni, hogy a diffamáló büntettekért elítélt egyéneket fosszák meg megmagyarosított nevükről. Örömmel jelenti itt az elnök, hogy a liga ilyenirányu mozgalmára a belügyminiszter foglalkozik is a kérdéssel és legközelebb a családnevek védelme ügyében intézkedéseket is fog tenni.

 

Ezután Wolff Károly beszélt a mai gazdasági helyzetről. Külföldi barátainknak meg kell mondani, hogy a bankettek pompázó terített asztalai ne tévesszék meg őket, nagy itt a nyomor, csak a mi vendégszeretetünkben odaadunk mindent. Ők azonban menjenek el a magyar középosztály otthonaiba, látni fogják, mint vergődnek a középosztály tagjai után fiaik az elhelyezkedés után.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98