Dtum
Login with Facebookk
1929 | Január

A csodamacska

Los Angeles, 1928 december


Hollywood a furcsaságok Mekkája itt vannak a világ legszebb leányai, a legrútabb nyomorékjai és alig van ország, ahonnan ide ne zarándokolnának a leányok és a férfiak, hogy híresek és gazdagok legyenek. Az elhelyező irodákban rendkívül sok púpos, sánta, majomszerű nyomorék vár filmszerződésre és gyakran megtörténik, hogy ezek könnyebben kapnak állást, mint a szép leányok, mert az utóbbiakból túlsok van a filmvárosban.


És nemcsak sok furcsa embert, hanem még több furcsa állatot lehet Hollywoodban találni. Az emberek nem is sejtik, hogy a filmgyárakban mennyi állatot foglalkoztatnak és hogy Hollywoodban milyen nagy kereslet van, ahol szakemberek idomítják a filmállatokat, de emellett egy sereg állatkölcsönző intézet is működik itt és ezek mind igen nagy haszonra dolgoznak. Az ügyes állatoknak mindig akad munka a filmvárosban és ezeket sokkal jobban megfizetik, mint az embereket…


Az idomított állat a legbiztosabb tőke és ezért természetes, hogy az állattulajdonosok féltékenyen őrzik ezeket az állatokat és „kívánatra házhoz szállítják őket”.


Egyszer két fiatal nővér elindult Észak-Kalifornia egyik kis falujából a filmvárosba, hogy a stúdiók világában karriért csináljanak. Hollywoodban azonban nem volt szerencséjük, statisztaszerepet sem kaptak és már éhezni kezdtek, amikor egy napon elhatározták, hogy hazautaznak és soha többén nem gondolnak a filmre. Az utolsó napon azonban különös kalandjuk támadt.


Csúnya, esős nap volt és ők fáradtan mentek hazafelé a filmstudióból, ahol munkát kerestek, amikor az országúton egy beteg, fiatal macskát találtak.


A macskát hazavitték és amikor otthon megetették, észrevették, hogy a kis állat mulatságos mutatványokat tud végezni. A két leány rögtön nekiállt és idomítani kezdte a macskát és egy hét mulva már jelentkeztek is az egyik filmgyárban, ahol bemutatták az állat „tudományát”. A gyárban azonnal „leszerződtették” a macskát és napi huszonöt dolláros „gázsit” adtak a két leánynak a négylábú sztár szerepléséért.


A csodamacska azóta már sokszor szerepelt a mozivásznon és igen szép hasznot hajt két gazdájának. A két leány ha statisztál, csak napi tíz dollárt kap, míg a macska huszonötöt…


Azóta a két fiatal leány már több mint egy tucat macskát idomított és ma senki sincs Hollywoodban, aki „okosabb” cirmost tudna szállítni a filmgyárnak, mint a két vidéki leány.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
W.C. Fields és filmkutyája Jimmie Adams orvosságot itat egy beteg kis elefánttal Jack Holi olvas, Hornet, az ismert filmló úgy áll mellette, mintha szintén tudna olvasni
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98