Dtum
Login with Facebookk
1929 | Június

A legjobban fizetett filmsztár

Nálunk még nem is tudják, hogy milyen az igazi beszélőfilm, de Amerikában az emberek már nem is kíváncsiak a némafilmekre. A gyárak teljesen beszélőfilm-gyártásra rendezkedtek be és filmjeik főszerepére elhódítják a legnépszerűbb színpadi színészeket.

 

Alig van newyorki színész és színésznő, aki nem kapott volna ajánlatot a filmvállalatoktól, de a gyárak nemcsak bevált színészeket, hanem teljesen ismeretlen fiatalembereket és leányokat is felfedeznek.

 

A Paramount például Bostonban egy Frank Ross nevű fiatalember személyében felfedezte a legjobb beszélőfilmszínészt; aki eddig csak a moziban látott filmet és színpadon is csak műkedvelő előadásokon szerepelt.

 

Frank Rosst azonnal szerződéssel kínálták meg, de a fiatalember nem akart filmszínész lenni. Végül mégis szokatlanul magas gázsival leszerződött. Háromszázezer dollárt kap filmenként és csak akkor látjuk, hogy mekkora összeg ez, ha tudjuk, hogy az amerikai stúdiókban egy-egy filmet hat hét alatt elkészítenek. Frank Ross tehát hetenként ötvenezer dollárt kap és ezzel a gázsival minden eddigi sztárgázsit messze felülmúl.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98