Dtum
Login with Facebookk
1929 | Június

A rég várt elektrifikálási munkálatok végre tiz millió pengővel megindulnak

A gyáripar részéről oly régen várt és forrón óhajtott elektrifikálási munkálatok és a magyar államvasutak Budapest–Hegyeshalom közötti utvonalán már kiirták a pályázatot s ajánlattételre szólitották föl az érdekelt gyárakat. A munkálatok két részből állanak, éspedig a távvezetéki oszlopok és az elektromos berendezések szállitásából.

Az elektromos berendezésekre szükebbkörü versenytárgyalást rendeltek el és csak öt gyárat szólitottak föl, névszerint az: AEG, Siemens, Ganz villamossági, Magyar Brown-Bowery, Erőátviteli részvénytársaságot.

Az illetékes tényezők eredetileg a vasszerkezeti részek szállitására is zártkörü versenyt akartak kiirni, de ez a terv a vasszerkezeti gyárak részéről olyan nagy ellenzésre talált, hogy a pályázatot valamennyi vasszerkezeti gyárra kiterjesztették.

A tervezett elektrifikálási munkálatok két részből állanak. Az első rész a budapest–komáromi utvonal villamositása, a második pedig a Komáromtól Hegyeshalomig terjedő részé.

Az első utvonalra 5 millió pengő van előirányozva, amelyből 1 milliót a vasszerkezeti részre, 4 millió pengőt a villamosberendezésekre forditanak. A komárom–hegyeshalmi utvonal is körülbelül ilyen előirányzott összeg mellett készül. A távvezetéki oszlopok elkészitéséhez szükséges 170 vagon vasmagot a Rima szállitja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98