Dtum
Login with Facebookk
1930 | November

Minden ruhát szinpadon, világitási effektusokkal, Páris legszebb mannequin- jein mutat be Dolly Jancsi

Minden ruhát szinpadon, világitási effektusokkal, Páris legszebb mannequin- jein mutat be Dolly Jancsi, aki olcsóbb mint Molyneux és Patou s bizik szerencse-csillagában…


Munkatársunk pársi divatjelentése ezuttal Dolly Jancsi salon- demodes- járól szól.  "szerencsefia vagyok”- szokta Dolly Jancsi rendíthetetlen önbizalommal mondani. Most valóban szüksége van nemcsak az önbizalomra, de a szerencséjére is, hogy árúházát ilyen időben meg merte nyitni…

 

Egyik párisi bank a másik után huzza le a redőnyeit, a nagy vállalatok leépítenek, természetesen a nagy divatházak is. Hogy mást ne mondjunk, Chanel például a most lefolyt demisaison- bemutatón mindössze nyolt uj toilettel szerepelt és személyzete meglehetősen nagy százalékát elbocsájtja- s az ugynevezett Riviera- kollekció: a nagy esti ruhák fölvonulása sem bizonyult sikeres vállalkozásnak, pláne, hogy Amerika is erősen tartózkodott.


És Dolly Jennie mégis most nyitotta meg 7-8 teremből álló elegáns üzleti lakosztályát a Champs- Elysées-n… A Dolly- divatáruháznak már a jellege is más, mint a hasonló cégeké: az egész áruház voltaképpen egy páris- amerikai, fényűző s emellett egyéni izlésű hölgy lakása, aki a legválasztékosabb garderobcot s a női öltözködés egyéb dekoratív kellékeit a megfelelő millőben mutatja be.

 

Dolly Jancsi Páris legdivatosabb és legdrágább társasági festőjével, Jean Gabriel Domerque-el rendeztette be. A falak rózsaszín márványszerűen hatnak, a műmárvány keménységét rózsaszín függönyök lágyítják s a padlón bársonyos, rózsaszínű szőnyeg, amelybe kecsesen lebegő kis táncosnőket és Jennie Dolly nevét szőtték bele. Ebben az interiörben vannak a szálonok, a studiószobák s a háló lakosztály, amely maga is látványosság.


A toiletteasztal és maga az ágy csupa tükör… Az ágynemü selyem, de még inkább csipke és csipke…
A szalónok hátterében remekül tervezett kis szinpadok.


Itt mindenre gondoltak: hogy a függöny, a különböző világítások, a „véletlen ottfelejtett” prémek, helyükből ellibbenőgeorgette- felhőzetek, vagy fémes fölületű ezüstlamék a bemutatott toilettenek kedvezzenek.

 

Itt mindenre gondolt maga Dolly Jancsi.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98