Dtum
Login with Facebookk
1931 | Szeptember

Újpest – Hungária 5:0 (2:0)

Hungária-úti pálya. – 22.000 néző. – Bíró: Klein Árpád.

A profifutball fönnállása óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget a Hungária! Két évvel ezelőtt Kalmár emlékezetes lábtörésekor 4:0-ra kaptak ki a kék-fehérek a Ferencvárostól, de akkor legalább lehetett jogos kifogásuk. Most nem lehet... Az Újpestnek nem is kellett legjobb formáját kijátszania ehhez a grandiózus győzelemhez.

Az Újpest választ és a Hungária kezd erős szép és nap ellen. Rögtön az Újpest támad és P. Szabó beadását Ujvári már az első percben fogja. A 3. percben Kvasz a térdén megsérül, egy percre kiáll, majd sántikálva visszajön. Helyet cserél Steinerrel és hamar bebizonyosodik, hogy a csere csak használt. Barátky és Auer faultjait fújja le a bíró.

Az 5. percben Szalay remek labdájával P. Szabó lefut és közvetlen közelről, nehéz szögből kapufát lő. Az Újpest kornere után feljön a Hungária is, Kalmár jó helyzetet készít elő Cseh II.-nek, aki azonban magasan kapu fölé lő. Hauer és Cseh II. gyönge labdáit Acht könnyen védi.

A 20. percben Auer lő kapu mellé jó helyzetből. Nívótlan a játék, főleg az Újpest támad, amíg végre a 26. percben meg is szerzi a vezetést. P. Szabó beadását Kvasz élesen kapura fejeli. Ujvári már a gólvonalon belülről üti ki a labdát és a biztonság okáért Auer és Spitz közös erővel újra benyomják a labdát. (1:0)

Auer remek bombáját Ujvári védi, majd Ticska nagy lövése süvit el kapu mellett. Az Újpest a szél által támogatva, nagy fölénybe kerül. A 25. percben Kvasz fejespasszát a késlekedő Hungária-védelem között P. Szabó berúgja (2:0). A tribünön afelől vitatkoznak, hogy ofszájd volt-e a gól és rendőrnek kell igazságot tenni.

A második félidőben a szél a Hungáriát segíti. Eleinte erősen támadnak is a kék-fehérek. Ticska labdája alig kerüli el a kaput, Barátky szabadrúgása pedig Achtté. A Hungária kornert ér el és ebből alakul ki egyetlen egészséges akciója, Ticska ívelt labdáját Kalmár pompásan fejeli sarokra, de Acht jól védi a nehéz labdát.

A 10. percben Kocsis 20 méterrel a kapu előtt faultol. A szabadrúgást Auer átemeli a Hungária-falanx fölött. Spitz testcsellel megzavarja a védeni akaró Ujvárit és a labda zavartalanul a kapu sarkába esik. (3:0).

Kalmár 20 méteres gyönge lövését Acht kiejti, de Dudás idejében javít. Támadna a Hungária éppen eleget, de a csatárok addig tologatnak, amíg el nem veszik a labdát tőlük. Kalmár „gurít” kapura, majd Hirzer szabadrúgása téveszt célt.

Az Újpest minden támadása góllal kecsegtet, mert a Hungária-halfsor sehol sincs. A 22. percben Auer gólt lő, előzőleg azonban faultolt, úgy, hogy érvénytelen. A 25. percben P. Szabó faképnél hagyja Rebrét, magára vonja Mandlt is és beadása tisztán találja Spitzet, aki közelről be is lövi a negyedik gólt. (4:0).

Több sem kell a Hungária-híveinek. Pánikszerűen, csoportosan menekülnek a pályáról. Két perccel később Rebró a 16-oson belül buktatja P. Szabót, aki a 11-est belövi (5:0).

P. Szabó rövid idő múlva még egy ofszájd gólt rúg, majd hosszú perceken át tanyáznak a Hungária-csatárok a leálló újpestiek kapuja előtt, de egymásután paccolják el a legnagyobb helyzeteket is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az ipari többtermelés akadályai Az ipari többtermelés akadályai
Az ipar súlyos gazdasági helyzete abban kulminál, hogy a...
Hivatalnokból betörő Hivatalnokból betörő
A tolvajok zömét mindig a társadalom alja adta. Tanult, intelligens...
Tehenek fejése Tehenek fejése
Erről a tárgyról Jalsoviczky János érdekes czikket közöl az...
915 főnyi szociális státust szervez Szendy polgármester 915 főnyi szociális státust szervez Szendy polgármester
Elsőnek jelentettük, hogy a főváros népjóléti státust léptet életbe....
„Paolo és Francesca” - A magyar királyi operaház újdonsága január 13-án „Paolo és Francesca” - A magyar királyi operaház...
Két Ábrányi Emil: apa és fia. költő és zeneszerző neve áll a Királyi...
Irodalmi kincsek Irodalmi kincsek
Ez alatt a czím alatt igen kedves formájú könyvsorozat jelent meg....
Zerkovitz büszkén vallja magát Zerkovitz büszkén vallja magát
Tiszavirág életű dalok költőjének és beismeri, hogy legtöbb művét...
Amikor a császárnak sincsen pénze Amikor a császárnak sincsen pénze
Sokszor mondják azok, kiknek szűkiben van a pénz : Haj, csak annyi...
Színház Színház
A Hattyúdal után a Színház, két színész-dráma egymásután a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98