Dtum
Login with Facebookk
1931 | Október

Hoover elnök is koaliciós kormányt alakit

Washington, október 4.
A politikai érdeklődés előterében Laval francia miniszterelnök amerikai látogatása áll. A Fehér Házban szakadatlanul folynak a tanácskozások és Hoover elnök a rapidani weekendjén is több politikussal és pénzügyi kapacitással - Lamont bankárral, a Morgan ház főnökével és Baruch bankelnökkel - folytatott tárgyalásokat. Mindezek a megbeszélések a francia miniszterelnökkel folytatandó pénzügyi és gazdasági tárgyalások előkészítését célozták. Valószinű, hogy Laval amerikai látogatása során elsősorban az általános leszerelés problémái kerülnek megvitatásra.


Hoover elnök nem foglalkozik a háboruelleni védekezés terén ujabb tervekkel és a francia miniszterelnöknek csupán azt fogja nyomatékosan ajánlani, hogy olyan intézkedéseket hajtsanak végre a Népszövetség tagjai, amelyek alkalmasak a Kellogg-paktum hatályosabb végrehajtására. Jólértesült politikai körök szerint Hoover elnök kormányának ujjáalakítására gondol és koaliciós kormányt akar alakítani a demokrata párt bevonásával.


Ugy tudják, hogy az uj kormánynak tagja lesz Owen Young demokrata szenátor is, akiről a német jóvátételt módosító tervet nevezték el. Lucas, az amerikai republikánus párt nemzeti bizottságának elnöke kijelentette, hogy e hónap végefelé, röviddel Laval látogatása után, valószinüen Brüning lesz a Fehér Ház vendége.


A látogatás egy nemzetközi konferencia utjait fogja egyengetni, amely az egész világra sorsdöntő eredményeket hozhat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hoover Kellog Owen Young
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98