Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Mayer János az Országos Mezőgazdasági Kamara elnöke lesz és ezzel végleg lezárul az Ivády–Mayer-ügy

Az az affér, amely Ivády földmivelésügyi miniszter parlamenti programbeszéde után közte és elődje, Mayer János között keletkezett, még mindig foglalkoztatja az egységes pártot.

Mayernek a kormánypárt ugy akart elégtételt szerezni, hogy a képviselőház földmivelésügyi bizottságának elnökévé választották, most pedig arról van szó, hogy Mayer János gróf Hoyos Miksa utóda lesz az Országos Mezőgazdasági Kamara elnöki székében. Hoyos ugyanis elnöke a Hazai Szeszértékesitő Részvénytársaságnak, a szeszkartellnek, amely következetesen megakadályozza, hogy a szőlősgazdák borfölöslegeiket szesszé főzzék ki.

A szeszkartell elnöki állása ennek folytán összeférhetetlenné vált az Országos Mezőgazdasági Kamara elnökségével, amit Hoyos maga is elismer és ezért legközelebb lemond a kamara elnöki állásáról. Mayer legközvetlenebb hivei, a hevesi és borsodi gazdák körében mozgalom indult meg, hogy Hoyos lemondása után Mayer Jánost válasszák meg a kamara elnökévé. Az ő személyében megbiznak a kis-, közép- és nagybirtokosok épp ugy, mint a mezőgazdasági kamarákban képviselt törpebirtokosok és földmüvesek.

Mayer elnökké választását Ivády földmüvelésügyi miniszter is támogatná és ezzel valószinüleg egyszer és mindenkorra lezáródnék az Ivády–Mayer-affér.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ivády Béla földmívelési miniszter Mayer János
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98