Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Bethlen szombat este elutazott Rómából

Róma, január 17.
Gróf Bethlen István szombaton este 8 órakor a tarvisi gyorssal elutazott Rómából. Elutazása előtt az ujságirók előtt megismételte nyilatkozatát, amelyet a Szafani-ügynökség utján tett. Az egyik ujságirónak hozzáintézett kérdésére a lausannei konferenciával kapcsolatban annak a reménynek adott kifejezést, hogy a konferencián résztvevő valamennyi delegátus tudatában lesz annak, milyen sulyos órákat él át Európa és együttmüködésünkkel megtermetik a bizalom a jólét alapját. A volt miniszterelnök Pacelli biboros-államtitkárral folytatott beszélgetéséről csupán annyit mondott, hogy a biboros-államtitkár előtt őszinte örömének és megelégedének adott kifejezést afölött, hogy a Vatikán és Magyarország között oly rendkivül szivélyes viszony áll fönn.

Belgrád, január 17.
A belgrádi magyar követségen nem tudnak arról, hogy gróf Bethlen István volt magyar miniszterelnök Belgrádba érkezik. Jugoszláv illetéke körökben is azt közölték az ujságirókkal, hogy nincs tudomásuk gróf Bethlen tervezett belgrádi utjáról.

Bécs, január 17.
Vasárnap estig gróf Bethlen István nem érkezett meg Bécsbe. A magyar követségen kijelentették, hogy érkezését nem jelezte és a nagy szállókban sem tartottak fönn számára szobát.

Szófia, január 17.

Berni politikai körökben hire jár, Bethlen volt magyar miniszterelnök e héten utbaejti Szófiát is.

Az európai sajtó a legkülönbözőbb találgatásokat füzi Bethlen volt miniszterelnök külföldi látogatásaihoz. Kombináják, vajjon gróf Károlyi Gyula kormányával egyetértően történt-e vizitje a román királynál és Mussolininál, vagy pedig Bethlen a saját külpolitikáját késziti elő?


A lapok jelentése szerint Bethlen Rómából Zágrádon keresztül, Belgrádba utazik, ahol Zsifkovics miniszterelnökkel készül eszmecserét folytatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gúnyrajz az exminiszterelnökről Pacelli Zsifkovics
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98