Dtum
Login with Facebookk
1932 | Július

Mit jósol a "Csillagjósok Szövetsége" 1932. esztendőre?

A csillagjóslás többezer esztendős multra tekinthet vissza s a XX. században újjászületését éli. Nagyon sok ember hisz ma is abban, hogy a csillagok állásából sorsunk alakulását ki lehet olvasni s az asztrológiával (a csillagokból való jövendőmondással) foglalkozók száma egyre gyarapszik.

A külföldön például vannak elegánsan berendezett intézetek, valóságos boltok, melyeknek cégtábláján ez áll: „Hat. eng. Csillagjósda” - jutányos árak. Legtöbb országban az iparszerűleg, pénzért űzött jóslás törvényileg tilos, így nálunk is. Nagyon helyesen van ez így, mert számtalanszor előfordult, hogy babonás emberek hiszékenységével a „jós” jelmezébe öltözött csalók visszaéltek.

Mégis érdekes és érdeklődést keltő kuriózum a csillagjóslás, az asztrológia, mert az asztrológusok nagy többségének jóhiszeműségét kétségbevonni nem lehet s mert az ilyen jósok legnagyobb része maga is hisz abban, hogy a csillagok megmutatják jövendő sorsunkat.

Hogy milyen komoly szervezet például Ausztriában a csillagjóslás, arra jellemző, hogy a csillagjósoknak elismert szövetsége van és számtalan igen elterjedt napi- és hetilap minden esetben helyt is ad e szövetség közléseinek.

Az Ausztriai Asztrológusok Szövetsége most érdekes jóslatot tett az 1932. esztendő eseményeire. Milyen lesz ez az esztendő az asztrológusok szerint?

- Az 1932. év úgynevezett „Marsesztendő”, ősrégi asztrológiai szabály értelmében a Mars bolygó jegyében áll. Mit jelent ez? A Mars baljós bolygó. A háború, a szenvedélyek planétája, elemi katasztrófák és harcok hozója. A csillagjósok szövetsége szerint az 1932. esztendő a háborúk és elemi katasztrófák esztendeje lesz.

Mindamellett azonban a bátor, energikus tettek csillagzata is a Mars, a haladásnak egyik előmozdítója. Nagy nemzeti és szellemi átalakulásokra lehetünk elkészülve az egész világon. Óriási zivatarok, tornádók és véres járványok várhatók a világ egyes részein. Szerencsére azonban a Marsnak ezt a baljós befolyását az égbolt egész csomó kedvező konstellációja enyhíti.

Az időjárásra is befolyással lesz, a Mars. Száraz, kissé bűvös tavaszt várhatunk, a nyár rendkívül forró lesz, az ősz túlságosan nedves, télen azonban nem lesz hideg. Két napfogyatkozást várhatunk. Az egyik március 7-én részleges és gyűrűformájú lesz, ez rendkívül sok elemi katasztrófát és áradást okoz majd, az augusztus 31-i teljes napfogyatkozás viszont semmi kedvezőtlen utóhatással nem jár majd. Két holdfogyatkozással is dicsekedhetik majd ez az esztendő, március 22-én és szeptember 14-én. Néhány országban járványokat, epidémiákat jelent ez a részleges holdfogyatkozás.

A csillagjósok szövetsége közzéteszi ennek az esztendőnek kabbalisztikus, szerencséthozó jeleit is. A Mars-esztendő szerencseszíne: a vörös, a szerencseszám: 9, szerencsekő: a rubin, szerencsefém: a vas. Aki tehát egy vasgyűrűbe foglalva 9 vörös rubin visel, azt – szerintük - nem éri szerencsétlenség.

Ausztriára és a környező államokra a következőket jósolják. A védőcsillag a Jupiter, de Saturnus sok bajt okoz majd, kormányválságokat. Nagy államférfiak vállalkoznak a gazdasági válság megoldására, de belebuknak. Az év vége felé azonban vége lesz a válságnak, határozott gazdasági fellendülés várható.

A Mars befolyására a halálozási szám erősen megnövekszik, az öngyilkosságok is gyarapodni fognak. Járványok és elemi katasztrófák azonban megkímélik Közép-Európa országait. Pár kisebb földrengés lesz, de nem okoz majd nagyobb kárt.

Íme, ez a csillagjósok szövetségének jóslata 1932 re. Aki akarja, elhiheti. Igen sok a babonás sallang benne. Ne higyjünk a jóslatokban. A sors lepecsételt, könyvébe nem tekinthet bele emberi szem! A mi életünk azonban nem elszigetelt élet. Földünk és annak élőlényei rejtelmes kozmikus befolyásoknak van kitéve. Ilyen kozmikus befolyás például a Hold vonzereje, mely az apály és dagály váltakozását okozza. Ki tudja azonban, hogy más rejtélyes befolyások nem érvényesülhetnek-e?

Hiszen a mi érzékszerveink gyarlók, műszereink tökéletlenek. Lehet a világűrnek olyan titokzatos sugárzása, mely például kedélyállapotunkra, tetteinkre, sőt sorsunkra irányító hatással van. Hiszen az elektromos hullámokat sem ismertük 100 évvel ezelőtt. Hány ilyen ismeretlen hullám és sugár vehet körül bennünket?

Megfigyelték például, hogy a napfoltok összefüggésben vannak az időjárással, nagy elemi katasztrófákkal, járványokkal. A XIV. század nagy pestis járványait ilyen napfoltoknak tulajdonították egy időben a tudósok.

Az asztrológusok állítása szerint a Föld bolygótestvérei titokzatos sugarakat küldenek felénk. Vannak égitestek, melyek szerencsét hoznak, más csillagok viszont szerencsétlenséget. Mátyás király születése idején például kivételesen kedvező volt az égitestek konstellációja s az asztrológusok fényes életpályát jósolhattak az újszülöttnek.

Beválik-e az asztrológusok jóslata 1932. esztendőre? Befolyássál lehet-e a Mars a halálozások, öngyilkosságok számára? Ha hiszünk az asztrológusul világűri kisugárzásában, föltételezhetjük ezt is. Hatalmas segítőtársa az asztrológiának a babona és tömeghisztéria. Egy üstökös megjelenése például egész országok sorsára befolyással van. De miért?

Mert az emberek felizgulnak rettegnek, ez a tömeghisztéria pánikká fokozódhat, mint a Kr. u. 1000-ik esztendőben, mikor a világ végét várták. A csizmadia otthagyta a sarúkészítést, a barát abbahagyta a kódexmásolást, a kereskedő ingyen osztogatta el árúit, a gazdagokat kifosztották: mindenki sietett kihasználni hátralevő pár napját. S svilág vége nem következett el, de a jóslat számos helyen okozott katasztrófát.

Elsősorban az emberek kedélyállapota, a tömeg és autószuggesztió az a rejtelmes sugár, mely az ilyen jóslatok esetében hatással van a világ sorsára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98