Dtum
Login with Facebookk
1932 | Június

Bernben 3:1-re kikapott a magyar válogatott

Svájc – Magyarország 3:1 (0:0)

 

A vereség a magyar futball teljes letörését jelenti. – Az Európa Kupában most már semmi esélyünk sincs. – Az első 0:0-s félidőben fölényben volt a magyar csapat, de nem tudott gólt rúgni. Az egyetlen gólunk öngólból esett! – Csak a halfok és Auer játszott jól, a többiek, különösen a szélsők rosszak voltak

Bern, június 19. 18.000 néző.
A magyar válogatott csapat a tizenkettedik Svájc elleni mérkőzésen súlyos vereséget szenvedett. A mérkőzés az Európa-Kupáért ment és így annál fájóbb ez a vereség, amelyre el kellett készülnie minden nyitott szemű sportembernek, aki már odahaza is látta a magyar futball leromlását.

Hányszor írta meg már A Reggel, hogy nem szabad a szezon végére válogatott meccset lekötni, amikor a játékosok már fáradtak! Bizony ezúttal is Bern-ben egy letört, fáradt magyar tizenegy állt ki, amely nem tudott megbirkózni a lelkes és javuló formát mutató svájciakkal. A magyar csapat az első félidőben fölényben volt. A halfok tömték a csatársort labdával, de hiába.

Jó volt a svájci védelem, különösen a kapus és rossz volt a magyar csatársor, kivált a két szélső. A második félidőben azután megingott a védelmünk és a svájciak szépen bebiztosították győzelmüket. a magyar csatársor dekadenciájára jellemző, hogy az egy gól is a svájciak öngólja volt. A vereséget nem menti semmi. Ezúttal még a bíróra (Rona, Anglia) sem lehet panasz.

Svájc: Sechehaye – Bielser, Weiler – Spiller, Imhof, Hufschmidt – Von Känet, Abegglen III., Passelo, Abegglen II., Jaeck.
Magyarország: Háda – Kalmár, Dudás – Borsányi, Sárosi, Lázár – Ströck, Auer, Turai, Toldi, Ticska.

A svájci csapat nap ellen kezdte a játékot. Az első félidőben a magyar csapat födözetsorának jó játéka következtében számos veszélyes támadást dolgozott ki, amelyeket azonban a csatárok a gyors és erélyes svájci védelemmel szemben nem tudtak góllá értékesíteni.

Sechehaye svájci kapusnak kitűnő napja volt, számos veszélyes lövést tett alkalmatlanná és főkép neki tulajdonítható, hogy az eredmény a félidőben döntetlen maradt. A magyar együttes szünet előtt három sarokrúgást is ért el, sőt egy 11-esnek látszó büntetőrúgást is megérdemelt volna, azonban Rous bíró csak szabadrúgást ítélt.

Szünet után a svájci csatársor mindjobban föltalálta magát, gyors szélsői révén veszélyes támadásokat vezetett, amelyeket az ügyes belső trió kiaknázott. Magyar támadások után a 10. percben a magyar védelem pillanatnyi megingását Imhof ügyesen kihasználta, von Känet szöktette, aki a szélen lefutott és a balsarokba a svájciak vezető gólját lőtte.

Változatos játék után, amelyből a svájci csatársor inkább vette ki részét, a 18. percben, Jaeck kijátszotta Borsányit, a labdát középre adta és a résen álló Passeolo a második svájci gólt lőtte. A svájci csapat sikere a magyar együttest láthatóan idegessé tette. Kalmár helyet cserélt Turaival, de ez a változtatás nem segített.

A játék keményebbé vált és a svájciak közül Hufschmidt, Spiller és von Känel könnyebben megsérült. a 34. percben a svájci védelem megzavarodott. Sechehayekapus kirohant kapujából, amikor Weller a labdát hátraadta, amely a hálóba került. Öngól (2:1).

Két perccel később Abegglen III. Imhof szöktetésével lefutott és beállította a végeredményt (3:1). A svájci csapat ettől kezdve az eredmény megtartására törekedett és nyílt játék mellett sikerült is ezt elérnie.

A svájciak ezzel a győzelmükkel javuló formáról tettek tanúbizonyságot. Passelo középcsatár nagy áttörő erőt képviselt és ügyesen használta ki a gyors szélső által teremtett helyzeteket. A magyar együttesben a födözetsoron kívül a csatársorban csupán Auer volt veszélyes.

Az Európai Kupa állása:
1. Ausztria 9 pont
2. Olaszország 9 pont
3. Magyarország 6 pont
4. Csehország 5 pont
5. Svájc 5 pont

Magyarországnak még Csehszlovákiával van hátra meccse. Ha minden rosszul megy, még utolsó is lehet a magyar válogatott.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98