Dtum
Login with Facebookk
1933 | December

Kétszeres meghosszabbítás után dőlt el a Vízipóló Kupa

Az MTK már 5:1-re vezetett, mégis az UTE győzött


Fedett uszoda. Este 6 óra. Alig 500 néző. Megjelenik Albrecht kir. herceg. Nemsokára utána Sir Rober Glover angol képviselő is megérkezik. Helyet foglalnak a díszpáholyban.

 

Kezdődik a verseny. Székely, Csík és Strausz (MUE) szállnak a vízbe a százméteres Király-díjért. Székely kitűnően úszik és 1 p 01 mp alatt ér célba. Taps. Csík 1p 0.18 mp-cel második. A 4x66 és kétharmad méteres vegyes staféta mérkőzést az UTE 3 p 16.2 mp alatt nyeri az FTC előtt.


A hölgyek következnek: 3x66 és kétharmad méteres stafétára két csapat áll föl: az FTC és a BSE. Az FTC győz ideje: 2p 51.6 mp. A 4x100 méteres Wolfner-vándordíjas gyorsúszó stafétában a BEAC az első, idő 4 p 18.2 mp. Második az FTC, harmadik az UTE.

A Vízipóló Kupa döntője


Fölállnak a csapatok. Mindkettő komplett összeállításban. Az emelvényen Simkó János jelenik meg, mint bíró. Az UTE páholyban érzi magát. Kissé könnyelműen és elbizakodottan játszik. Az MTK éppen ellenkezően. S máris megszületik az első gól: Rajki II. dobja (0:1).

Az UTE nem veszi túlságosan a szívére a dolgot. Még akkor sem, amikor Rajki II. újabb lövéséből a második gól lesz. Pedig az eredmény mégis csak 0:2… Az MTK drukkertábora tomboló lelkesedéssel biztatja csapatát.

Az UTE hívői szinte dermedten ülnek a tribünön. Kezükben a futballpályáról jól ismert szócsövek. Azonban most minden ajk néma marad… Végre Német Jamesz kap észbe, hogy itt baj is lehet. Éles lövéssel javít a gólarányon (1:2).

Mindenki azt hiszi, hogy most az UTE következik. Ehelyett azonban az MTK rohamoz és Földes máris az MTK harmadik gólját szerzi meg. Az elúszó Halasyt a bíró kiállítja és ezt követően a Brandi labdája újból az UTE kapujában akad meg (1:4).

Az UTE-hívek falfehér en ülnek a helyükön. Némelyek zsebkendővel törülgetik gyöngyöző homlokukat. Szünet után alig indul a játék, Rajki labdája az ötödik MTK-gólt jelenti az UTE hálójában. Az MTK 5:1-re vezet!

Mintha már vége volna a meccsnek… Az intézők a medence szélén fel-alá szaladgálnak.
Németh egymásután három gólt dob, miközben az MTK egy fél tucatra való gólhelyzetet elügyetlenkedik. 4:5 az eredmény.

Az idegek a pattanásig feszülnek. Az UTE hívek kidüllesztett szemekkel, remegve figyelik a csapat játékát. az utolsó másodpercek következnek. Kint már számolgatják az időt. Még tíz, még nyolc, még öt másodperc.

De ím, megtörténik a csoda, az MTK védelem feleslegesen szabálytalanságot vét. Németh Jamesz áll a négymétereshez, s minden dühével a felső sarokba vágja a labdát. Egetverő ordítás az UTE részéről, lehangoltság és elkeseredés az MTK táborában (5:5).

Még két másodperc és vége a küzdelemnek… Meghosszabbítás következik. És máris indul az újabb idegizgató harc. Pedig a nézők szinte már szédültek a sok izgalomtól és meglepetéstől. 2x3 perc a meghosszabbítás ideje.

Az MTK négymétereshez jut: nem lövik be! Utána három gólhelyzetet kihagynak. Páratlan ziccerek. Az első félidő nem hoz újabb eredményt. Jön a második három perc! Az MTK ott tanyázik az UTE kapuja előtt. Kezükben a meccs! A gólhelyzetek egész sora adódik az UTE kapuja előtt, de senki sem tud gólt dobni… Végre Rajki eredményes (5:6).

Most már az MTK nyer! De nem! Az UTE ismét előtérben. És Németh megint kiegyenlít. Négyméteresből. Ugyanúgy, mint a rendes játékidőben. 6:6! Tehát ismét meghosszabbítás! Ezt nem lehet kibírni! ... Szünet. Újból 2x3 perces pótmeccs.

Az idegek és elsősorban a kondíció végküzdelme. Ebben az UTE a jobbik! Az MTK ismét kihagy néhány helyzetet. De az UTE nem! Németh, Halassy és Vágó a gólba talál! Vége. Győzött az UTE 9:6 arányban. Ismét övé a Vízipóló Kupa…

A III. ker. TVE és a MAC a Vízipóló Kupa 3. és 4. helyéért küzdenek… Korschill révén a kerület vezet, Keserű II. egyenlít. Kánássy dob most gólt, de Korschill újból eredményes (2:2). Szünet. Pihenés után Musitz a kerületnek szerzi meg a győzelmet. Eredmény 3:2 a III. ker. TVE javára.

Vége a versenynek. Díjkiosztás. Balogh László dr. a MUSz ügyvezetője átadja az UTE-nak a Vízipóló Kupát. A MAC-nak pedig a Komjádi-Kupát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Németh János Halassy Olivér Keserű Alajos
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98