Dtum
Login with Facebookk
1933 | Február

Egymilliópengős állami támogatással fuzionáltatják a Hangyát és a MÁV fogyasztási szövetkezetét?

Az Államvasútak fogyasztási szövetkezete hónapok óta zavarokkal küzd és ezeknek kiküszöbölésére most olyan terv került előtérbe, amelynek hírét nyugtalansággal fogadják a kereskedelmi érdekeltségek.

A fogyasztási szövetkezetnek, vagyis az úgynevezett Konzumnak 48 árudája van és a fölmerült nehézségek megszüntetésére a legkézenfekvőbb megoldás az üzem visszafejlesztése lenne, a 48 áruda közül legalább huszonötöt meg lehetne szüntetni, ami teljes összhangban volna a kormány azon ígéretével is, hogy az üzemek ne csináljanak felesleges versenyt a magánkereskedelemnek.

Az egyedül helyes megoldás, a Konzum visszafejlesztése helyett általános meglepetésre az a terv került előtérbe, hogy a Konzumot fuzionáltatják a Hangyával, és ebből a célból mindkét vállalatnak 5-500.000 pengőt bocsátanak rendelkezésére.

A MÁV. már több alkalommal hozott súlyos áldozatokat a Konzum javára, annál indokolatlanabbnak tartják az érdekeltségek körében ezt az újabb áldozatot, éppen most, amikor a kormány kénytelen volt a tisztviselői fizetéseket is csökkenteni és az államháztartás egész vonalán a legszigorúbb takarékosságot kellene érvényesíteni.

Már azt is érthetetlennek tartják, hogy a MÁV mindezideig nem küldött ki vizsgálóbizottságot a Konzum üzletkezelésének felülbírálására, de ettől eltekintve feltétlenül szükségesnek tartják, hogy a MÁV. követeléseit a Konzum ingatlanaira első helyen kebelezzék be, a közpénzek biztosítására tegyenek meg minden lehető intézkedést.

A Konzum és a Hangya tervezett fúziójával és a fúzió állami támogatásával szemben a kereskedelmi érdekeltségek a legenergikusabb tiltakozásra készülnek és abban reménykednek, hogy az utolsó pillanatban sikerülni fog elbuktatni a fúziós szerződést, amelynek tervezete már elkészült.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98