Dtum
Login with Facebookk
1933 | Január

Greta Garbo házassága

Stockholm, január 15.

A világsajtót bejárta az a hír, hogy Greta Garbót, a világhírű filmsztárt házassági gondolatok foglalkoztatják és egy fiatal stockholmi és építészmérnök a boldog vőlegény. Megállapítottuk, hogy a múlt év végén néhány hetet Greta Garbo Svédországban töltött, ahol rokonait látogatta meg, akik többnyire mezőgazdasági ipari üzemek alkalmazottjai és stockholmi kisiparosok.

Greta Garbo stockholmi, mindössze négynapos tartózkodása idején állandó kísérője volt Gumpel Miksa a svéd főváros egyik legtehetségesebb építészmérnöke, ismert művész, aki az utóbbi években tűnt fel néhány úttörő, modern építkezésével. Legnevezetesebb alkotásai egy új amerikai stílű filmszínház, egy-két modern Coffee-restaurant és az új képzőművészeti kiállítási csarnok.

Greta Garbo elutazása után Gumpel Miksa a nagy művésznőt Berlinben és Londonban is meglátogatta és köztudomás szerint a legszívélyesebb baráti viszony fejlődött közöttük. Tudósítónknak alkalma volt Gumpel építészmérnökkel, aki kitűnő megjelenésű, nyílt tekintetű 36- 38 éves fiatalember, erről az európai és a tengerentúli sajtót is foglalkoztató szerelmi afférról néhány szót váltani.

- Greta Garbóval gyermekkorunk óta ismerjük egymást - Mondta Gumpel elgondolkozva. - Meghitt jó pajtások vagyunk még stockholmi időkből, amikor kávéházak művészasztalánál és rokonok fűtetlen szobájában álmodoztunk arról, hogy nevünket szárnyára veszi a világhír. Greta Garbo ideálja Duse volt, a hasonlíthatatlan olasz tragika, a bánat nagyasszonya, én pedig egész Stockholmot le akartam rombolni, természetesen, hogy újra építsem – az én terveim szerint.

Azóta jó néhány év múlt el, ő Amerikába került de miden hónapban hosszú leveleket váltottunk. Most tényleg szóba került, hogy ez a tiszta, nemes ifjúkori pajtás viszony, vagy rajongó barátság – házassággá nemesüljön…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98