Dtum
Login with Facebookk
1934 | Április

Egy ezredes leányát az uccai telefonfülkéből előállították a rendőrségre

Egy ezredes leányát az uccai telefonfülkéből előállították a rendőrségre, mert csalással gyanúsította a telefonautomata – ellenőr

Szombaton délben kínos botrány játszódott le a Vilmos császár út 55. szám előtt levő uccai telefonfülkénél. Egy fiatalembert, aki ismert gombostűtrükkel akart telefonálni, anélkül, hogy a húszfillérest bedobta volna az automatába, rajtakapott Jakics Károly telefonellenőr és a menekülő fiút izgalmas üldözés után el is fogta a Desseeffy ucca sarkán.

Amíg a hajsza folyt, egy mist sem sejtő úrilány lépett a fülkébe, hogy telefonáljon. Jakics, aki a fiatalembert visszahozta a fülkéhez, azzal gyanúsította meg az úrilányt, hogy ő is csalni akart és az odaérkező rendőrt felszólította: mindkettőjüket állítsa elő a kapitányságra.

A fiatal leány, aki pirulva és könnyes szemmel állott a kíváncsiak és kárörvendők tömegének közepén, kétségbeesetten tiltakozott:
- Én nem követtem el semmit, mit akarnak tőlem? …Bedobtam a 20 fillért és jön ez az ember, felrántja az ajtót, durván kitépi a kezemből a kagylót…és csalónak nevez….

Óriási botrány kerekedett, a fiatal lány igazolta magát, elmondta, hogy R. Klárának hívják és az apja ezredes, de az ellenőr ragaszkodott az előállításhoz.

Az úrilányt a rendőr a telefoncsalóval együtt a Vilmos császár úton és a Vadász uccán át bekísérte az V. kerületi kapitányságra, ahol a fiatal lány már olyan idegállapotban volt, hogy alig tudott válaszolni a detektívek kérdéseire. Csak arra nyugodott meg, amikor az édesapja megjelent a kapitányságon és felháborodottan felelősségre vonta a telefonellenőrt, amiért lányát a rendőrségre hurcolták, ahelyett, hogy közeli lakásukra, a Vilmos császár út 29. sz. alá kísérték volna. Kiderült a kapitányságon az is, hogy R Klára zsebében nyolcvan pengő van.


- Ezt is megmutattam még az uccán – zokogta az ezredes lánya- mondtam, hogy nincs szükségem 80 fillérre, mikor 80 pengő van nálam, de azért behurcoltak ide…
Miután azt úrileányt elbocsátották, a kapitányságról, munkatársunk beszélt az édesapával.
- Véletlenül otthon voltam, - mondotta az ezredes- mikor egy rendőr keresett és kérdezte, hogy van- e Klári nevű leányom? Képzelheti megdöbbenésemet, midőn hallottam, hogy bevitték a kapitányságra! Biztosíthatom azonban róla: megszerzem az elégtételt!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98