Dtum
Login with Facebookk
1934 | Július

A hősök emléke előtt hódoltak az Európa-bajnok magyar vívók

A Varsóból győztesen hazatért magyar vívók vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek között megkoszorúzták a Hősök emlékművét. A Hősök terén mintegy kétezer főnyi közönség gyűlt egybe s az emlékmű előtt vitéz Viteczky százados vezetésével felsorakozott a frontharcosok díszszázada és zenekara.

Pontosan délbe érkeztek meg a magyar vívók a szövetség vezetőségének tagjaival. Ott volt Filótás Ferenc ezredes, Szilaveczky Ernő rendőrfőtanácsos, vitéz Uhlyarik Jenő, de. Schréder Gyula, Jeney István, Berti László ezredes és még sokan mások.

Vitéz Rátfay tábornok a frontharcosok nevében lelkes szavakkal üdvözölte a Varsóban győztes magyar vívókat s a Vívó Szövetség vezetőségét. Az üdvözlésre a vívók és a Szövetség részéről Filótás Ferenc ezredes válaszolt.

Ezután felsorakoztak az emlékmű előtt a magyar vívók, élükön Dunay és Elek Ilona Európa-bajnokok, akik elhelyezték a koszorút a Hősök Emlékkövére, miközben a frontharcos zenekara a Hiszekegyet játszotta. Végül a frontharcosok díszmenetben vonultak el a frontharcos vezetők, a győztes magyar vívók és a Szövetség vezetői előtt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Varsó karvívó Európa-bajnoka Kabos Endre Varsó női tőrvívó Európa-bajnoka Elek Ilona Dunay Pál a párbajtőr Európa-bajnoka
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98