Dtum
Login with Facebookk
1935 | Április

A Hungária jobb gólaránnyal nyerte a húsvéti tornát

Az idei húsvéti torna, nem bírt a közönség számára olyan vonzerővel, mint a tavalyi. Jóllehet ennek oka az, hogy tavaly nagyobb nemzetközi márkákat vonultatott fel a rendezőség, mint az idén. A közönség úgy látszik, szívesebben nézi a jobb nevű ellenfelek elleni küzdelmet, mint a még be nem érkezett, de jó eredményeket elérő csapatok elleni meccseket.

A húsvéti vendégek közül, a jobbik csapat a Zsidenice volt, de a Bayernon is meglátszott az a nagy fejlődés, amelyen a német labdarúgás az utóbbi években átment.

Kétségtelen, hogy az elkészített budapesti közönséget nem elégítik ki az ilyen képességű csapatok és a jövőben nagyobb attrakciók után kell nézni, bár az nem vitás, hogy a rendezőség mindent elkövetett, hogy nevesebb csapatokat hozzon, de ez az idén nem sikerült. Azért a közönség végeredményben, ha nem is nagyvonalú, de mégis érdekes mérkőzéseket kapott.

Különösen figyelemre méltó az, hogy mind a négy csapat kifogástalan, úri modorban játszott. Úgy a cseh, mint a német csapatot szimpátiával fogadta a közönség, amire mindketten rá is szolgáltak.

Különösen áll ez a Zsidenicére, amely ellentétben más cseh csapatokkal, olyan kifogástalanul viselkedett, hogy a közönség kegyeibe fogadta. Pedig a Zsidenicet érte, akaratlanul is a legtöbb sérelem a bírák ítélkezéseiben.

Méltóságteljesen, sportszerűen viselkedtek és nem rendeztek botrányos jelenteket, mint oly sokszor honfitársai. Ennek ellenére sem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy a közönség egy része a rivális magyar csapattal szemben a cseh csapatot buzdította és lelkesítette. Ez sokszor ízléstelen volt azért, mert ugyanakkor a magyar játékosokat kigúnyolta.

Szép a klubfanatizmus, de legelsősorban kötelessége minden jó ízlésű magyar embernek, hogy a küzdelemben a magyar csapatot buzdítsa.

A tornát egyébként a Hungária nyerte két győzelemmel, de jobb gólaránnyal a Ferencváros előtt. A két magyar csapat foglalta el tehát a két első helyet, amelyet kétségtelenül megérdemelt.

Hogy melyik volt a jobb a Hungária, vagy a Ferencváros, erre a kérdésre a torna eredménye és játéka nem hozott megnyugtató választ. Szerencsére nem kell soká várni, mert mintegy a torna folytatásaként jövő vasárnap, a tornán két veretlen csapat kerül össze a bajnoki mérkőzés keretében.

Tulajdonképpen tehát ennek a tornának a győztese az lesz, amelyik csapat a jövő heti Ferencváros-Hungária mérkőzést megnyeri. Sajnálatos mérlege a tornának a bírák ismételt gyenge szereplése.

A húsvéti serleg végeredménye a következő
:
1. Hungárai 4 pont (9:3)
2. Ferencváros 4 pont (9:7)
3. Zsidenice 0 pont (6:10)
4. FC Bayern 0 pont (4:8)

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98