Dtum
Login with Facebookk
1935 | Február

Angol lapok a béke lehetőségéről

London, február 17.
A vasárnapi angol lapok külpolitikai beszámolói nem osztják Franciaországnak azt az aggodalmát, hogy Németország a február 3-i nyilatkozatra adott válaszában éket akar verni Anglia és Franciaország közé s reménykedő hangon írnak a helyzet várható fejleményeiről.

 

Igy az Observer szerint a német válasz túlnyomórészt általánosságokról szól csupán, mégis látszik rajta a gondos szerkesztés és a további tárgyalásnak egyáltalán nem vágja el az útját. Ennél többet pedig nem is szabad várni. Ha Anglia és Franciaország okult a tapasztalatain, akkor most mindenáron ki kell használnia az alkalmat és tíz vagy akár csak öt évre szóló „Isten békéjének.” megkötését kell ajánlania, hogy azután ezen az alapon elérhesse az európai megbékélés nagy célját. A lap érdemes célnak tartja a légi egyezmény megkötését is.

 

A Sunday Times is megállapítja, hogy a német válaszjegyzék „abban, ameddig elmegy, jó”. Talán nem jelent nagy haladást, de semmiesetre sem csapja be az ajtót a további tárgyalások elől. A lap mindenesetre utal arra, hogy Franciaországnak igen élesen körülhatárolt nézetei vannak a tárgyalások kívánatos sorrendjéről. Ami eddig történt, feljogosít a reménykedésre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98