Dtum
Login with Facebookk
1935 | Június

Detekivroham a cipészműhely ellen

Néhány napja a Fazekas detektívcsoport észrevette, hogy a Práter ucca 26. alatti cipészműhelybe néhány notórius bűnöző surran be. Vasárnap délben már több detektív állott lesbe a Práter uccába és nézte, mint tűnnek el a cipészbolt lefüggönyözött üzletajtaja mögött Andrásik János kárpitossegéd, Jellinek Géza műszerész és Hámori Sándor vasöntősegéd, mindhárman többszörösen büntetett betörők, régi ismerősei a rendőrségnek.

 

A detektívek megrohanták a cipészüzletet, amelynek hátsó helyiségében a három betörőn kívül ott találták még Pusztai Ferenc műszerészt és Lázár Ferenc kárpitossegédet, akik szintén több ízben ültek már betöréses lopásért. Amikor a detektívek behatoltak, a betörőtársaság tagjai éppen két nagy bála textilárú szétosztásán fáradoztak.

Megkötözték és bevitték őket a főkapitányságra, ahol kiderült, hogy alig volt betörés az utolsó hónapokban a fővárosban, amelyhez ennek a bandának ne lett volna köze. Jellinek és Lázár beismerte, hogy néhány hét előtt ők ütötték le vasdoronggal a Csáky ucca 13.házfelügyelőjét, aki munkájukban megzavarta őket.

A cipészműhelyt-amelyben persze nem dolgoztak - Hámory Sándor bérelte és idehozták a rablott holmikat, egy-egy sikerültebb betörések után. Elfogta a rendőrség Szántó Balog Sándor sofőrt is, aki taxiján fuvarozta a betörőket és a rablott holmit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98