Dtum
Login with Facebookk
1935 | November

Apróságok

A Tatán szerencsétlenül járt Eszterházy Károly jobban van. A szerencsétlenség úgy történt, amint arról újságunk értesül, hogy egy fácán ugrott fel a lova előtt, a ló megbokrosodott s levetette a hátáról, ő azonban, miután nem ütötte meg magát, nem eresztette el a kantárszárat, eközben rúgott bele a ló az arcába. Újságunk egyébként arról is értesül, hogy Eszterházy Károly gróf vőlegény: menyasszonya Sigray Margit grófnő, Sigray Antal gróf leánya.

Kedves jelenetet súgtak meg nekünk Bethlen István grófról és- Szép Ernőről, a költőről. Bethlen Istvánnénál tudvalevőleg minden héten úgynevezett irodalmi teaesték vannak, melyre először kapott meghívást, a múlt héten Szép Ernő. Jelen volt az estén Bethlen István gróf is, akinek Szép Ernőt bemutatták. A bemutatkozás a következőképpen ment végbe: Szép Ernő odaállott a házigazda elé, aki felállott a helyéről, kezet nyújtott és így szólt:
- Bethlen István vagyok.
Szép Ernő ránézett Behetlenre s ahelyett, hogy a nevét mondta volna, csak ennyit mondott:
Köszönöm szépen..


Léda férje, Diósy Ödön, súlyos betegen fekszik egy pesti szanatóriumban. Amint újságunk értesül, kívánságára lakásának műkincseit egy baráti társaság nem nyilvános aukción értékesíti. Az aukció már napok óta folyik a legnagyobb titokban.


Kellemetlen baleset érte Odescalchi Béláné hercegnét, született Esterházy Fanny hercegnőt, aki Mrs. Mc. Clean nevű angol barátnőjénél zöld Rolls Royce-án néhány héttel ezelőtt Párizsba utazott és ott súlyos veseirritációt kapott. A hercegné és hercegnő egy darab ideig a párizsi Ritzben feküdt, ahol anynyira jobban lett, hogy átmehetett barátnőjével Londonba, de Londonban újra rosszul lett, úgyhogy ott szanatóriumban kellett elhelyezni. Az éjszaka a londoni szanatóriumból felhívták budapesti kezelőorvosát, Dózsa tanársegédet, akivel formális konzíliumot tartottak az angol orvosok telefonon. Odescalchi Fanny hercegnének állapota nem ad aggodalomra okot, de még hetekig ágyban kell maradnia.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Székely Aladár: Léda Szép Ernő
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98