Dtum
Login with Facebookk
1936 | Április

Tudják a váciuccai ékszerbanditák nevét, két bűntársat elfogtak

Egyik cinkos átvágta ereit a főkapitányságon, azután vallott

Vasárnap reggel feltűnően elegáns házaspárt vittek be a detektívek a főkapitányságra a Dohány ucca 59. számú házból: Winter Ferenc zugékszerügynököt és a feleségét.

Faggatni kezdték őket: mit tudnak a váciuccai ékszerrablásról? A huszonynyolc-harminc év körüli, világfias módon öltözködő. Winter nagyon főlényes modorban tagadta, hogy bármi köze volna az ügyhöz és hasonlóképpen tiltakozott a felesége is. Mikor azonban íráspróbát kértek a fiatalembertől, feltűnően ideges lett. Az íráspróbának ugyanis az volt az érelme, hogy megtudják:
kinek a kezeírása az a levélke, amelyet a váciuccai üzletben írt és a kifutófiúval küldött el az ékszerrablás női tettese? Winter és a rendőrségre betessékelt többi zugügynök kezeírását leküldték Pusztaszeri Ferenc rendőrtisztviselőnek, aki írásszakértő és alig telt bele félóra, Pusztaszeri lelkendezve rohant fel Dóra főkapitánysághelyetteshez, már messziről lobogtatva azt a papirlapot, amelyen Winter kezeírása volt: ugyanaz a kéz írta!

A következő pillanatban Csizmadia tanácsos ráförmedt Winterre: Ez a maga kezeírása!.. Minek okoskodik tovább! Kár az időért!...
Winter elsápadt, majd elvörösödött, lerogyott egy székre, elhaló hangon vizet kért, majd így szólt:
nem én nem voltam kérem...Semmi közöm az egészhez.
Fodornét sem ismeri?
De...igen .- nyögte.

A tanácsos és a detektívek nem hiába érdeklődtek Fodornéról, mert szombatról vasárnapra virradó éjszaka érdekes bejelentés érkezett a főkapitányságra. A bizalmas bejelentő elmondta, hogy egy körúti kávéházban péntek este együtt látta ezt a bizonyos Fodornét,- az ékszeralvilág ismert tagját!
egy másik nagyon elegáns nővel valamint egy fiatalemberrel, aki arról nevezetes, hogy külföldön több ékszerrablást követett el.

A fiatalember és az elegáns nő személyleírása, amelyet a bejelentő adott, teljesen egyezik a Neubauer- féle ékszerüzlet rablóinak személyleírásával. Mialatt ezeket az adatokat egyeztették és Winternét is faggatták, a 175-ös szobában tartozkodó Winter Ferenc egy őrizetlen pillanatban előrántotta a zsebkését és balkarján átvágta az ütőeret.

Óriási ribillió támadt, néhány perc múlva nagy szirénázással érkeztek a főkapitányságra a mentők, akik elsősegélyben részesítették Wintert, majd bevitték a Rókus kórházba, ahol a csuklóján levő mély sebet szorosan összevarrták és a sebsültet este hat órakor visszavitték a főkapitányságra.
- Nos? -kérdezte a vérveszteségtől halálsápadt Wintert Dóra főkapitányhelyettes- kié az írás? Miért akart meghalni? Ez már beismerés!
Az írás az enyém...Fodorné kért meg rá. De semmi közöm tovább az egészhez.

Ugyanebben a percben érkeztek be a detektívek Fodornéval, akit sikerült előkeríteni. Fodornét azonnal szembesítették Winterrel, aki a szemébe mondta, hogy a levelet az asszony megbízásából írta. Fodorné rövid vonakodás után teljesen megtört és megmondta annak a feltűnően elegáns asszonynak és Euópaszerte ismert ékszerrablónak a nevét, akikkel öt együtt látták pénteken este a körúti kávéházban.

Este nyolc órakor száz detektív robogott széjjel a fővárosban, hogy az asszonyt és társát kézre kerítsék, mert most mát kétségtelen, hogy ők a váciuccai ékszerrablás vakmerő tettesei,
míg Fodorné és a Winter-házaspár kétségtelenül bűntársaik.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Csak az Újpest győzött vasárnap a túrázó nagycsapatok közül Csak az Újpest győzött vasárnap a túrázó nagycsapatok közül
A külföldön csoportosan túrázó magyar futballcsapatok kevés sikert...
Szerelem a természetben Szerelem a természetben
Uj műfaj! Akik ezt a filmet a vasárnap délelőtti sajtóbemutatón...
MacDonald és Mussolini római találkozója, és Baldwin visszahívása Londonba MacDonald és Mussolini római találkozója, és Baldwin visszahívása...
MacDonald angol miniszterelnök és Sir John Simon külügyminiszter...
Megzavart a győri rendőrség egy társasvacsorát, amelyet Friedrich István tiszteletére rendeztek Megzavart a győri rendőrség egy társasvacsorát, amelyet Friedrich...
Győrből jelentik: Szombaton Győrbe érkezett Friedrich István, mint a...
Halkonzervet kapunk Dániából Halkonzervet kapunk Dániából
Nagy népszerűségre tett szert Magyarországon még a békeévekben az...
Szivargyártás Szivargyártás
A birmai (hátsó indiai) nők kitünően értenek a...
Az Egyesült Felvidéki Magyar Párt és a MÉP egyesitése Az Egyesült Felvidéki Magyar Párt és a MÉP egyesitése
A képviselőház néhánynapos farsangi szünetet tart. Változatlanul...
Eden bukása Eden bukása
A vasárnapi lapok egy része szenzációs beállításban közli, hogy a...
Magyarország – Belgium 2:0 (0:0) Magyarország – Belgium 2:0 (0:0)
A Darling Klub pályája 35.000 néző befogadására épült, amit...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98