Dtum
Login with Facebookk
1936 | Augusztus

Franciaország nyiltan a madridi kormány mellé állt

Párizs, augusztus 2.
Miután a spanyol felkelés külföldi fegyveres támogatást kapott, a francia kormány megváltoztatta azt az eredeti elhatározását, hogy a spanyolországi eseményekkel kapcsolatban Franciaország a feltétlen semlegesség alapjára helyezkedik. A kormány hivatalos kommünikét adott ki, amelyben kijelenti, hogy eddigi semlegességi nyilatkozatát feltételesnek tekinti és attól teszi függővé, hogy más hatalmak is ragaszkodjanak a be nem avatkozás elvéhez.


A francia kormány - így szól a közlemény – megfontolás tárgyává teszi milyen következtetéseket kell levonnia abból a tényből, hogy külföldi államok fegyverszállításokkal beavatkoztak a spanyolországi eseményekbe, a francia kormánynak fokozott gondot okoz, hogy a nemzetközi életet ilyen káros befolyásoktól megóvja és barátságos viszonyt tartson fenn a hivatalosan elismert, reguláris spanyol kormánnyal, amely ma a belső rend fentartásáért küzd. a francia kormány mindent el akar követni, hogy a spanyolországi zavargások minél előbb megszünjenek és elkerülhető legyen külföldi körök beavatkozása a spanyol eseményekbe már csak azért is, mert az ilyen beavatkozás a nemzetközi kapcsolatok fentartását veszélyezteti.


A francia kormány éppen ezért elhatározta, hogy sürgős felhívást intéz az elsősorban érdekelt hatalmakhoz és azokat igyekszik majd rávenni, hogy mennél gyorsabban Franciaországgal egyetemben tegyenek egy közös nyilatkozatot a benemavatkozás elvének szigorú betartására.

 

A francia kormány a maga részéről eddig a legszigorúbban kitartott a benemavatkozás elve mellett és nem engedett semmiféle fegyverszállítmányt Spanyolországba, még abban az esetben sem, ha a megrendelések még a zavargások kitörése előtt történtek.

 

Az a tény, hogy a külföld részéről fegyverszállítások történtek a felkelők számára, a francia kormányt arra kényszeríti, hogy fenntartsa magának a cselekvési szabadságát, reméli azonban, hogy e kérdésben az elsősorban érdekelt hatalmak közös nyilatkozata nem teszi számára kényszerűsséggé, hogy eddig tett intézkedéseit megváltoztassa.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Léon Blum, francia kormányfő Egy madridi kaszárnyában megbúvó felkelő tiszteket a kormánycsapatok felkoncolták Női önkéntesek Madrid uccáin Toledoban a kormányhű milícia paplanokkal és vánkosokkal maszkirozott ablakokból lövöldöz a felkelőkre
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98