Dtum
Login with Facebookk
1936 | December

Véres jéghoki mérkőzés a Városligetben

A prágai Sparta 5:4-re verte a BKE csapatát – Bácskai győzött, Hidvégi negyedik

A városligeti Műjégpálya mozgalmas vasárnapjának előjátéka már szombaton este kezdődött: a BKE házi műkorcsolyázó versenyével. Szombaton a kötelező gyakorlatokat bonyolították le.

Vasárnap korán reggel gyorskorcsolyázó-verseny volt, a Mannó Miltiades-emlékversenyt rendezték meg. Először az 500 méteres versenyt futották. A favorit Hidvégi nem volt jó formában és csak negyedik lett.

Lindner G. nyert 45.8 mp. idővel. 2. Bácskai 45.9 mp. 3. Windtner 46.2 mp. 4. Hidvégi 48.2 mp. Az 1500 méteres versenyben Bácskai győzött 2 p 30.6 mp. idővel. 2. Lindner G. 2 p. 31.5 mp. 3. Hidvégi 2 p 34.2 mp. idővel.  Az összetett verseny alapján győztes: Bácskai, 2. Lindner G., 3. Windtner, 4. Hidvégi.

Ezután a közönség ellepte a jégpályát és a tavaszias napsütésben 6 fokos melegben korcsolyázott 12 óráig. Ekkor megszólalt a megafón és jelezte a prágai Sparta és a BKE jéghoki mérkőzésének kezdetét.
Mindenki a hokipálya köré csoportosult s jó helyet igyekezett magának biztosítani.

 

A két csapat a következőképpen állott fel:

BKE: Apor – Halmai, Heubi – Jenei, Miklós, Róna, Cserecsatársor: Lónyai, Margó, Bliszner.
A prágaiak csapatösszeállítása: Hoffmann – Mc. Lean, Jirotka – Sajk, Teeple, Jirotka II. Cserecsatársor: Róth, Michalik, Jedlicska. A prágai csapatban két kanadai játékos, Mc. Lean és Teeple szerepelt.

Villámgyors akciókkal kezdődik a játék. Azonnal feltűnik, hogy a prágaiak sokkal pontosabban passzolnak és sokkal gyorsabbak, mint a budapestiek. Nagy kavarodás támad a magyar kapu előtt, egymás hegyén-hátán fekszenek a játékosok és Teeple bekotorja a prágaiak első gólját. 1:0.

A magyarok csak távoli lövésekkel kísérleteznek. Közvetlenül az első harmad lecsengetése előtt ismét Teeple suhan el a balszélen s éles lövésével megszerzi a prágaiak második gólját.
2:0.

A második harmad pompás Miklós-Róna támadással kezdődik, de Róna lövése a kapufáról pattan vissza. Sokat és jól támadunk. Margó lövését kiüti a prágai kapus, de megismétli a lövést, amely most már gól lesz. 2:1.

Furcsa körülmények között éri el a BKE kiegyenlítő gólját. Kezdésre állnak fel a csapatok, a prágai kapus nem áll a kapuba, hanem a pálya szélén korcsolyázgat. A bíró jelt ad a kezdésre és Margó látva az üresen hagyott kaput, rálövi a korongot, amely hálót ér. 2:2.

A prágaiak tiltakozni próbálnak, de hiába. A magyar csapat most szárnyakat kap és hamarosan megszerzi a vezetést is Bilszner lövéséből 3:2.

Óriási iramba folyik ezután a játék, 5-6 játékos hempereg a pálya közepén egy csomóban. Mindenki feláll, csak a kanadai Mc. Lean marad fekve, az orrából folyik a vér. Társai letámogatják a pályáról és nem is tér többé vissza. Ismét Teeple cikázik el a magyar védők mellett és váratlan éles lövéssel kiegyenlít. 3:3.

Az utolsó harmad első percében Róth kihasználja a magyar védelem ingadozását és gólt lő. 4:3-ra vezetnek a prágaiak. Továbbra is a prágaiak támadnak. Jirotka balról küldött éles lövése a magyar kapuba akad meg. 5:3.

A magyar csapat most mindent belead a küzdelembe, de a prágaiak valamennyi emberükkel védekeznek. Közvetlenül a befejezés előtt azonban Miklós nagyszerűen korcsolyázik el négy Sparta-játékos mellett, és amikor a kapussal áll szemben, nyugodtan helyezi a korongot a prágaiak kapujába.

Végeredményben tehát a BKE 5:4-re kikapott a prágai Spartától. A mérkőzés után megkérdeztük Minder Frigyest, mi a véleménye a mérkőzésről:
- Az 5:4 reális eredmény. A prágai csapat szebb jéghokit mutatott be. A magyar csapaton látszott a román túra fáradsága.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98