Dtum
Login with Facebookk
1936 | Május

A magyar-lengyel teniszmérkőzés

Szigeti pompás játékával 3:2-re megnyertük a magyar-lengyel meccset

Amire a teniszvilág optimistái is alig mertek gondolni, megnyertük a magyar-lengyel mérkőzést. Tulajdonképpen a szombati páros magyar győzelem teszi reálissá az eredményt.

Mint a magyar teniszsport fejlődésének egyik újabb dokumentumát, könyvelhetjük el az eredményt és igen fájlaljuk, hogy a Davis Cup szabályai nem teszik ez idő szerint lehetővé egy olyan európai klasszisú magyar játékos részvételét a nemzetközi tornán, mint aminő Szigeti Ottó.

A vasárnapi mérkőzés első pontja Tarlowski-Gábori találkozás volt, amelynek során az izmos, atlétatermetű, szimpatikus lengyel játékos nagyobb állóképességével 4:6, 6:1, 6:2, 8:6 arányban győzött a gyönyörű stílusú, helyenként briliáns akciókat produkáló, de időnként éppen a döntő pillanatokban ellankadó magyar bajnok ellen.

Az első szettben Gábori sikeresen támadja ellenfele backhandjét, szép volleyei meglepik Tarlowskit, ezzel azonban ki is fárasztotta magát, az utolsóban magára talál, vezet 3:1-re, 5:3-ra, de itt balszerencse szegődik melléje és egynéhány returnt kivág.

Tarlowski villámgyorsan kihasználja a pillanatnyi indiszpozíciót és a Lipthay-Wagner Gyula által példásan vezetett meccset megnyeri 2:2-re áll tehát a magyar-lengyel mérkőzés és a Szigeti-Tlocinsky találkozás dönti majd el a két nemzet barátságos jellegű tenisztornáját.

Már öt óra is elmúlik, amikor a rendkívül fürge, megnyerő modorú lengyel játékos megkezdi adogatását. Szigeti egyelőre nehezen jön ütésbe, rövid-hosszúra játszik, majd átlöböli ellenfelét, aki közben 3:1-re megugrik és 4:2, 5:3 után 6:4-re nyeri az első szettet.

A második játszmában megváltozik a játék képe, Szigeti kezdi erős forhandjeit a sarkokba küldözgetni és rövidesen 3:0-ra vezet a kissé fáradtnak látszó Tlocinski ellenében. Ez azonban pillanatok alatt regenerálja magát, kiegyenlít, majd egymásután öt gémet csinálva 5:3-ra vezet, sőt 5:4-nél szetlabdája van!

De Szigeti okos taktikával zavarba hozza, kiegyenlít, majd bravúros hálójátékkal megszerzi a vezetést. 6:5.

Klocinski szívóssága még egy gémet csikar ki tőle, amiben a vonalbíró első, de sajnos nem utolsó tévedésének is része van! Szigeti kötélidegei azonban 8:6-ra hódítják el a második szettet.

A harmadik szettben Szigeti nyesi ellenfele adogatását, a vonalbíró tévedés miatt azonban ismét gépem veszít. A magyar bajnok most „egész pálya” játékot folytat, rendkívül változatos akciói, fárasztja ellenfelét és 6:3 arányban nyeri a harmadik szettet.

Szünet következik és utána Szigeti most már csupa telitalálat bombákkal lehengereli ellenfelét és 6:1 arányban nyeri az utolsó, negyedik szettet. Igen nagyszámú, hozzáértő közönség élvezte végig a mindvégig szép játékot jelentő izgalmas mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98