Dtum
Login with Facebookk
1937 | Április

Friedrich szerint a parancsuralmi szándékot alacsonyrendűségi érzet szüli

Budapest, április 26.

Tolber János, a pestkörnyéki választókerület kereszténypárti képviselője vasárnap beszámolóbeszédet tartott Pestszenterzsébeten.


- A bolsevizmus elleni küzdelemhez a legerősebb alapot a keresztény hit és erkölcs adja meg, - mondotta – ezért végzetes, ha egy hatalmas nép olyan irányban fejlődik, hogy éppen a kereszténységet akarja kikapcsolni a bolsevizmus elleni küzdelemből. A „Mein Kampf” emberi alkotás a maga gyarlóságaival!


Nekünk is megvan a mi
„Mein Kampf”-unk és ez – az evangélium. Krisztus nélkül nincs kereszténység és akik különböző nyilakkal új kereszténységet hirdetnek, azok kereszténységet akarnak Krisztus nélkül.


Homonnai Tivadar azt követelte, hogy most, amikor a gazdasági helyzet javul, javítsanak a tisztviselők és a nyugdíjasok helyzetén. Meg kell szüntetni az erőszakos kényszernyugdíjazásokat és véget kell vetni annak, hogy a tisztviselők a mindenkori kormány mellett politikai agitációt végezzenek.


- Ez az ország királyság – mondotta – és nekünk van örökös királyunk, akit mi kellő alkotmányos előkészítés után meg akarunk és meg fogunk koronázni.


Zajos ünneplés fogadta Friedrich István, aki a miniszterelnök szegedi beszédével foglalkozott:
- Maholnap 20 éve leszek politikus, - mondotta – de egyetlenegy vezérlő férfiút nem látok állás nélkül, sőt mielőtt valaki nyugdíjba megy, még hamar elő is léptetik. Ha egy főispán állás nélkül marad, rögtön akad a részére államtitkári állás, (derültség) ha pedig az államtitkár úr megunja az egyik minisztériumot, beül egy másikba.


Darányi miniszterelnök Szegeden azt mondotta, hogy ő nem fog nyílt szavazással választani, - folytatta Friedrich – ez pedig azt jelenti, hogy legfeljebb elmegy és jön egy másik kormány, amely azt fogja mondani, mi közöm nekem ahhoz, amit az előző kormány ígért.


Az a bökkenő, hogy a Nep szeretné a maga hatalmát biztosítani, ez pedig csak addig biztos, amíg nyilvánosan szavaz a magyar testvér. Aki diktátor akar lenni, annak kettő között kell választania: vagy siker, vagy akasztófa! De a mai babszemdiktátorjelöltek elsősorban sajátmagukat akarták bebiztosítani. Akik parancsuralmat prédikálnak, azoknak se tudásuk, se multjuk, se rátermettségük nincs, csak az alacsonyrendűség érzete beszél belőlük!

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98