Dtum
Login with Facebookk
1937 | Augusztus

Botrányos bíráskodás mellett győzött a Ferencváros

Ferencváros – Nemzeti 5:4 (2:1)

Tagadhatatlanul favoritként indult a Nemzeti elleni mérkőzésbe a Ferencváros és a mérkőzés első tíz perce nem sejtette azt, hogy csak verítékes harc árán, minimális arányban tudja maga alá gyűrni ellenfelét s az első félidő eléggé sima lefolyása nem vetítette előre azokat az izgalmakat és botrányokat sem, amelyek a második félidőben fűszerezték a játékot.

A Ferencváros nem a legerősebb összeállításban vette fel a küzdelmet jó képességű ellenfele ellen, mert a beteg Toldi és Kemény helyén Székelyt és Gyetvait volt kénytelen szerepeltetni.

Lehel bíró sípjelére a Ferencváros kezdte a játékot és ötperces mezőnyjáték után meg is született a sorozatos ferencvárosi támadásokból az első gól. Gyetvay sarokrúgását ugyanis Székely Angyal hálójába fejelte. 1:0.

Csak két perc telt el mezőnyjátékkal, amikor a Nemzeti-védelem hibás helyezkedése folytán Gyetvay pontos beadását Kiss újabb ferencvárosi góllá értékesíti. 2:0.

A játék lépe úgy fest, hogy a Ferencváros tovább éri el gólsorozatát. Sárosi lövését csak bravúros vetődéssel tudja elcsípni a Nemzeti kapusa. Balogh, a Nemzeti centerhalfja, bírói figyelmeztetésben részesül erélyes játékáért.

A játék képe kezd kiegyenlítettebb lenni, azonban a Nemzeti támadásai vagy ofszájdon akadnak el, vagy pedig az egyelőre pompásan funkcionáló Korány-Tátrai - védőgáton törnek meg. A Nemzeti csapatában Kisalagi jelenti az elánt és két szép lövését Háda csak nehezen tudja fogni. Sárosi fölé lövése után Kiss elfaultolása okoz vihart a B-tribünön, amely után állandósul a Ferencváros erős nyomása.

Lehel bíró ismételten kap nem hízelgő jelzőket az állóhely közönségétől, tévedései miatt. Egy tízperces Ferencváros-fölény után a Nemzeti is támadást vezet. Szép kombináció megy előre lábról-lábra, a zöld-fehér védelem bele se tud szólni, az akció befejezését azonban Fenyvesi rossz rúgása rontja el.

Korányi könnyen tisztázza a Nemzeti-balszárny támadását, majd lesgyanús helyzetből induló a 43. percben berúgja a Nemzeti gólját, amellyel az első félidő eredménye 2:1.

Fenyvesit Lázár és Korányi szereli egyesült erővel. Egy Kisalagi-lövés kivédése után a meglehetősen elhanyagolt Tánczos végre labdát kap Székelytől, be is adja, de a belsők lekésnek róla. Azután Kiss ügyetlenkedik el egy Sárositól elindított támadást.

Feltűnő, hogy Sárosit milyen jól fogja Balogh. Csak ritkán tud tőle megszabadulni, de akkor mindig veszélyben van a Nemzeti kapuja. Egy félre kiadott labdával Gyetvay küzd, Székely is segíti, de félrelövi.

A második félidőben pár passz után Sárosi egyedül átment öt emberen és a kifutó Angyal fölött már az első percben Sárosi lábáról hálóba kerül a labda. 3:1.

Közvetlen utána a zöld-fehér center 25 méteres lövését Angyal csak kornerra tudja szerelni. Egymásután Kiss és Sárosi lövései zúgnak kapu mellé és fölé. Azután Sztancsik futja le a ferencvárosi hátvédeket, Háda rémülten kiszalad elébe. Sztancsik azonban megzavarodva kapu mellé lő.

Szóhoz jut a Nemzeti is, Fenyvesi lefut, pontos beadását azonban Bihámy még pontosabban Háda kezébe fejeli. Ebben a periódusban a Nemzeti egyenlő ellenfele a Ferencvárosnak, sőt a 15. percben szépíteni tud az eredményen, amennyiben Kisalagi ismét lefutja a zöld-fehér védelmet és futtában védhetetlen gólt lő. 3:2.


A gól szemmel láthatólag megzavarja a Ferencváros védelmét, a csatársor azonban újabb és újabb rohamokat intéz a Nemzeti kapuja ellen, amelynek eredménye is lesz. A 18. percben Sárosi 25 méterről megvágja a labdát, amely Baloghon irányt változtatva, hálóba jut. 4:2.

Botrány!!

Ami ezután történt, olyan botrányt váltott ki a játékosok és a közönség között, amilyenre kevés példa van a magyar futball és a magyar bíráskodás történetében.

Egy veszélytelen Nemzeti-támadás lesre fut és a közönség „ofszájd-ofszájd”-kiáltása közben meg is szólal a bíró sípja. Háda fölkapja a labdát és kirúgja Tátraihoz. Kisalagi azonban rászalad, és a kapuba vágja. A bíró, mindenki megdöbbenésére, gólt ítél.

A közönség szinte őrjöngve tiltakozik az ítélet ellen, a ferencvárosi játékosok körülveszik a bírót, hogy felvilágosítsák tévedéséről. A Nemzeti játékosai is beleavatkoznak, amiből parázs verekedés és botrány keletkezett.

Perceken keresztül állt a játék, közben az egész pálya egy kaotikus hangzavarban izzott. Öklök, botok emelkedtek a levegőbe és a közönséget alig lehetett visszatartani attól, hogy a pályára ne rohanjon.

Lehel bíró közben tárgyal a határbíróval és az eredmény az, hogy a gólt annulálja. Ez ellen viszont a Nemzeti játékosai ágálnak kézzel-lábbal, amiből ismét szabadstílusú verekedés alakul ki.

A Nemzeti le akar vonulni. Meggondolja magát azonban és tovább játszik, miután rendőrosztag megy a pályára, hogy a rendet helyreállítsa.

A játék újrakezdése után a Nemzeti támad és a 28. percben Sztancsik érvényes gólt lő. 5:3. Utána Székely lő Angyal kapuja fölé. Majd ugyancsak Angyal kornerre védi Sárosi fejesét. Nagy a Ferencváros fölénye, Kővágó csak a gólvonalon tud menteni egy biztos gólt.

A 40. percben Tánczos és Sárosi a labda útja, Sárosiba durván belelép Turi, de a pompás center még be tudja lőni a labdát a hálóba. 5:3. Szóhoz jut a Nemzeti is és valóságos versenyfutás van a labdáért Háda és Horváth között, amelyben Háda győzött. Hádának meglehetősen nehéz dolga van a két megzavart hátvéd mögött.

Hádát kiállítja bíró

A 43. percben Kisalagi lefutja Tátraiékat és hiába lohol utána kétségbeesetten mind a két hátvéd, védhetetlen gólt lő. 5:4. Egy perc múlva csaknem megismétlődik az eset Lázár könnyelműsége miatt, azonban Háda tisztáz.

Egy a Ferencváros ellen megítélt 20 méteres szabadrúgásnál ismét parázs botrány keletkezett. Szalai durván leteríti Hámorit, amiért nézeteltérésbe keveredik Hádával. A bíró mind a kettőt kiállítja.

Természetes, hogy a közönség megrökönyödik és a Ferencváros játékosai protestálnak. Miután ez nem használ, Sárosi áll be a kapuba védeni. Dolga azonban nem akad, mert a játék egy perc múlva véget is ért.

Lehel bíró, mint maga is beismerte, tévedésből ítélte meg a gólt és azért vonta vissza. Ezt leszámítva is azonban sok része van abban, hogy nem alakulhatott ki nívós játék és téves ítélkezéseivel többnyire a Ferencváros csapatát sújtotta.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Termeljünk kendert és lent! Termeljünk kendert és lent!
A fonalnövények termelése ma indokoltabb, mint valaha, mert hiszen a...
Egyleteinkről és tréningről Egyleteinkről és tréningről
Minden versenyzőnek, mikor a starthoz áll, nem azt kell néznie, kik...
A nemzetközi korcsolyázóversenyen a külföldiek győztek A nemzetközi korcsolyázóversenyen a külföldiek győztek
A BKE vasárnapi nemzetközi versenyén a külföldi versenyzők az egész...
A föld „csodafolyói” A föld „csodafolyói”
Az ecetfolyó - A cukortó - A halálfolyó - A forró folyó – Az...
A vasuti összeütközés megelőzése A vasuti összeütközés megelőzése
Unverricht Ede német mérnök nemrégen egy készüléket mutatott be a...
Innen-onnan Innen-onnan
Lapunk 27-ik számában megirtuk, hogy a sertésvész mennyire pusztit,...
Deák és Molnár az idei folyambajnok Deák és Molnár az idei folyambajnok
Kevés hajón utazik annyi izgatott ember, mint amennyi a...
Wellman északsarki utazása Wellman északsarki utazása
Hosszu előkészületek után végre elindulhat Wellman amerikai ujságiró,...
A kövér arab nők A kövér arab nők
Muzulmán ízlés szerint a nő ugy szép, ha kövér és bizony a sovány...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98