Dtum
Login with Facebookk
1938 | December

Nagy szeretettel fogadták Budapesten a kassai futballistákat

Ortutay felvidéki képviselő fia is játszott a csapatban

Ferencváros – Kassa 6:2 (3:0)

Vasárnap délután érdeklődő tekintetű, fiatal csapat lépte át az Üllői-úti pálya bejáratát. A kassai futballcsapat tagjai voltak, akik most jöttek először Budapestre – útlevél nélkül.

De sokan vannak a játékosok közül olyanok is, akik még útlevéllel sem voltak a fővárosban. Ezek különösen nagy figyelemmel nézik az Üllői-úti pálya zsúfolt tribünjeit, az üde zöld gyepet és elfogódottan hajlonganak a közönség forró tapsviharára.

Az öltözőben a ferencvárosi vezetők meleg szeretettel veszik körül őket. Megjelenik Klebersberg Géza, a legöregebb magyar válogatott futballjátékos, a régi futballbíró is, aki büszkén kérdi a kassai fiúktól:
- Emlékeztek még a Kassa – Deutschland Fussball Club mérkőzésére, amelyet én vezettem 1920-ban Kassán?

Váratlan vendég érkezik, Ortutay Jenő felvidéki képviselő. Őt kétszeresen is érdekli a mérkőzés: a fia játszik balszélsőt Kassa csapatában!
- Remélem, nincs lámpalázad? – inti magához fiát s azután elbeszélget a többi játékossal is. Közben elkészült a két csapat. Együtt, párosával futnak ki a közönség elé.

A megafonok a Himnuszt játsszák, utána a Rákóczi-indulót. Dolgozik a filmoperatőr, amikor a két csapat tagjai fölsorakoznak a játéktér szélén, s azután Usetty Béla dr. országgyűlési képviselő a Ferencváros elnöke üdvözli a visszatért felvidéki sportembereket.

Beszéde után Ortutay Jenő felvidéki képviselő köszöni meg az üdvözlést.
- A sport is egyik láncszeme volt annak a harcnak, amely megtanított minket küzdeni, hinni a magyar igazság feltámadásában…

Felkay Ferenc tanácsnok a főváros és a Nemzeti Liga nevében köszönti a kassai válogatottat. Végül Rubini Lajos a mérkőzés játékvezetője a Játékvezető Testület üdvözletét tolmácsolta.

A mérkőzésre a két csapat a következőképpen áll fel: Ferencváros: Háda – Tátrai, Jászberényi – Magda (Hámori), Lázár, Pósa – Bíró, Kiss, Jakab, Kemény, Táncos, Kassa: Szacsuri – Drab, Groszmann – Takács, Lebenszky, Bacsó – Tóth, Kertész, Pásztor, Farkas, Ortutay.

A mérkőzés végig szép, változatos küzdelmet nyújtott a közönségnek. A Ferencváros góljait az első félidőben Jakab lőtte. Félidő után Kertész küldte kapuba a kassaiak első gólját, majd Táncos volt kétszer is eredményes. Végül Farkas 6:2-re állította be a mérkőzés eredményét.

A mérkőzés bevételét a „Magyar a magyarért” akció javára fordítják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98