Dtum
Login with Facebookk
1938 | Március

Vasárnap délelőtt egy pesti divatbemutatón

Beszámoló Rotschild Klára kollekciójáról.

Egyformán lehet társadalmi és divateseményeknek nevezni Rotschild Klára divatbemutatóját. A szalón minden terme zsúfolva előkelő hölgyközönséggel. A legújabb párizsi modellek valóban a női szabóművészek remekei.


Gyönyörű volt a 11-es számú Rochas-modell. Diagonálba menő imprimé, amelynél a fekete, sárga színek domináltak. A ruha hátul sima. Fekete kabát egészíti ki ezt a szép toalettet. Nagy sárga, feketeszalagos kalapot viselt hozzá a maneken.

Nagy tetszést aratott a 30-as számú Molineux-modell: oldalzsebes szövetruha. Remek kreáció a 10-es Balenciaga modell. Zöld-piros pettyes imprimé ruha, gyönyörű világoszöld kabáttal. Szép volt egy pettyes twill-kabát is, sötétkék pettyes nyakkendőselyemből.

Tetszésmoraj kísérte a következő modellt. Egy világoskék kasha-kabát volt, fekete aljjal, fekete csipkedíszítéssel. Festői volt egy Mainbocher tüll estélyruha, fehér alsórésszel, fekete-fehér payette liliommal díszítve.

Rochs modell a következő ruha. Keresztbecsíkos csipkemintájú blúz, piros, sárga, kék mintákkal, fekete alapon. Talán ez a legsikerültebb párizsi kelmeminta.

Nagy sikere van egy krepdesin imprimének. A kelmére az öt világrész térképe van nyomva. Amikor szembefordul velünk a szép maneken, Európát látjuk! A következő pillanatban megfordul a maneken és Amerikát szemlélhetjük. Egy előkelő hölgy Budapestet keresi az „eleven térképen”…

Amikor a nagysikerű divatbemutató véget ér, a hölgyek szeretettel gratulálnak Rotschild Klárának szenzációs modelljeihez….

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98