Dtum
Login with Facebookk
1938 | November

Lengyel beszámoló a szovjettel folytatott diplomáciai tárgyalásokról

Varsó, november 27.
(A Lengyel Távirati Iroda jelentése.) Hivatalosan közlik: Azok a sorozatos megbeszélések, amelyek Litvinov szovjetorosz külügyi népbiztos és  Grzybowski moszkvai lengyel nagykövet között legutóbb folytak, a következő tények megállapítására vezettek:
1. Valamennyi fennálló lengyel-szovjetorosz egyezmény, beleértve az 1932. július 25-i megnemtámadási szerződést is, teljes egészükben továbbra is alapja a lengyel-szovjetorosz viszonynak. Az öt esztendőre kötött meg nem támadási egyezmény, amelyet 1931. május 5-én újabb időszakra, 1945 december 31-égi meghosszabbítottak, elég széles alapot nyújt a két állam közötti békés kapcsolatok érinthetetlenségének biztosítására.


2. A két kormány szívesen látja kölcsönös kereskedelmi forgalmuk növelését.


3. A két kormány együttértőnek szükségesnek tartja azoknak az időszerű kérdéseknek pozitív megoldását, amelyek a szerződéses viszonyból folynak és különösen azokét a kérdésekét, amelyek a legutóbbi határincidensekkel kapcsolatban függőben és felszámolás alatt vannak.


A Lengyel Távirati Irodát felhatalmazták, hogy az itt közölt közleményhez a követező magyarázatot fűzze:
A tanácskozások, amelyet legutóbb Litvinov külügyi népbiztos Waclaw  Grzybowski moszkvai lengyel nagykövettel folytatott és a sajtóközlemény, amelyet e tanácskozások végén kiadtak, a két kormány állandó és megváltoztathatatlan (invariable) olyirányú akaratának kifejezése, hogy kölcsönös viszonyukat a fennálló kétoldali egyezmények alapján, ezeknek az egyezményeknek lojális végrehajtása útján rendezzék.

 

Ez a kölcsönös törekvés elégséges biztosítékot látszik teremteni a lengyel-szovjetorosz szomszédi viszony állandósítására.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Litvinov Waclaw Grzybowski
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98