Dtum
Login with Facebookk
1939 | Augusztus

Erős küzdelem a vívóbajnokságért

A magyar kardvívó bajnokságok döntőjét délután az 5 órára kitűzött időpont helyett félórás késéssel kezdték el. Előbb az egy egyesületbeliek vívtak egymással és már ezekből az asszókból kiderült, hogy a döntő résztvevői szinte teljesen egyforma erejűek.

Egyik meglepetés követte a másikat és mire az első tizenegy asszót levívták, egyedül Berczelly volt veretlen. Az a Berczelly, aki a délelőtti előmérkőzésekből csak egyetlenegy tussal biztosította magának a döntőben való szereplés jogát! Berczelly mögött Rajcsányi és Maszlay következik 2-2 győzelemmel. 1-1 vereséggel.

A további asszók során Berczelly ragyogó formában 5:0 arányban lerohanta Kovácsot, de az utolsó tus után súlyosan megrándította a derekát.

Rajcsányi egymásután két győzelmet szerzett, Palóczot és Kőszegit verte egyformán 5:3 arányban és így a verseny kétharmadának levívása után Berczelly vezet 4 győzelemmel vereség nélkül, mögötte Rajcsányi következik 4 győzelemmel 1 vereséggel.

A Berczelly-Kőszegi asszó következne, de ezt a mérkőzést elhalasztják, mert Berczelly az öltözőben fekszik, még mindig nem tud talpra állni.

Maszlay most két győzelmet szerez, majd – a versenyzők kérésére, másodszor rendel el a zsűrielnök tíz perces szünetet, mert a fullasztó hőségben szinte lehetetlen vívni.

A szünet után Berczelly sántikálva megjelenik a planson, de így is óriási energiával harcol és 5:3-ra legyőzi Kőszeghyt.

Lapzártakor László legyőzte Rajcsányit, Maszlay pedig Berczellyt 5:3 arányban. Tehát a versenyben eddig Berczelly vezet 5 győzelemmel, 1 vereséggel, mögötte Maszlay és Rajcsányinak egyformán 5-5 győzelme és 2-2 veresége van. Berczellynek még hátra van a Palócz és a László elleni asszója. Maszlaynak pedig még Kováccsal kell vívnia.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98