Dtum
Login with Facebookk
1939 | December

Páris és London Moszkva magatartásáról

Páris, december 10.
(Magyar Távirati Iroda.)
  Párisban egyre valószinübbnek tartják, hogy a Népszövetség tanácsa a nemzetközi közvélemény növekvő nyomásnak hatása alatt ki fogja rekeszteni Moszkvát a genfi intézmény keretei közül. A francia főváros politikai és diplomáciai köreiben két nap óta határozottan megszilárdult az az irányzat, amely a nyugati hatalmak és Moszkva közötti kapcsolatok megszakitását sürgeti.


Illetékes helyen kijelentették, hogy a két nyugati hatalomra a népszövetségi ülésszakon elsőrangu fontosságu szerep vár. A tanács munkálatai, valamint a szinfalak mögötti eszmecserék alkalmat fognak szolgáltatni arra, hogy Franciaország és Nagybritannia a semlegesek előtt határozott formában körvonalazza célkiütéseit és a nagy nemzetközi kérdésekre vonatkozó elgondolásait.


A párisz sajtó nagyrésze Moszkvával szemben erélyes magatartására ösztönzi a kormányt.

 

A Journal szerint a Szovjetuniónak a Népszövetségéből való kizárásra egymagában nem volna elegendő. - Genfben bátor fellépésre van szükség - irja a lap. - A semlegesek szeme a nyugati hatalmakon függ.

 

A Figaróban D’Ormesson sürgeti, hogy Franciaország hozza összhangba szavait és cselekedeteit és ne tegyen többé különbséget Berlin és Moszkva között.


A Temps szintén megállapitja, hogy Németország és a Szovjet között diplomáciai tekintetben ma már nincsen különbség. Figyelmezteti a kormány arra, hogy  a párisi szovjetnagykövetség a honvédelem szempontjából veszélyes propagandát fejt ki. Ne tűrje a kormány, hogy Franciaország szivében a kommunista tevékenység sugalmazó központja tovább működjék.

London, december 10.

(Stefani)Sunday Dispatch diplomáciai szerkesztője megerősíti, hogy sem Anglia, sem Franciaország nem támogatnák ma azt az esetleges indítványt, amely bűntető rendelkezéseket javasolna Oroszország ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98