Dtum
Login with Facebookk
1939 | Február

A Bass Erika - Barcza Béla pár fényes sikere Zakopane-ban

A lengyel lapok dicsérik a magyar műkorcsolyázókat

Zakopane, február 5.
A vasárnap reggeli lengyel lapok részletesen foglalkoznak a műkorcsolyázó Európa-bajnoksággal, amelyet nagy érdeklődés mellett szombaton este rendeztek a zakopanei jégstadionban.

Az újságok egyhangúan megállapítják, hogy a német Herber-Baier - pár a páros műkorcsolyázást művészi tökélyre fejlesztette.

A lapok szerint nemcsak, hogy megérdemelték, az Európa-bajnoki címet, de minden idők legkiválóbb páros műkorcsolyázói Herberték. Bemutatójukban váltakozott a kísérő zenéhez hozzáhasonló jégtánc, a vakmerőséggel párosuló akrobatikával.

A második helyre a Pausin testvérpár került, a lapok szerint ők is megérdemelten jutottak erre a helyre, annak ellenére, hogy még nincsenek kellő formában. A lengyel újságok szinte egyöntetűen vitássá teszik a harmadik helyet.

A bírák szerint erre a helyre a Koch-Nouck - pár kvalifikálta magát, a lapok azonban ezt a döntést igazságtalannak minősítik és mindannyian megegyeznek abban, hogy a magyar Bass-Barcza - párnak, amely a negyedik helyen végzett, ha nem is a második, de a harmadik helyet okvetlenül oda kellett volna ítélni.

A Koch-Nouck-pár elvágódott a jégen. Ezzel szemben Erika és Béla szemet gyönyörködtető módon nagy pontossággal végezték el gyakorlataikat. A külföldi szakértők szintén a magyar pár mellett nyilatkoztak meg.

A közönség egyébként meleg ünneplésben részesítette a Bass-Barcza - párt, annál is inkább, mert a magyar pár kétszer nyerte meg Lengyelország bajnokságát. Megemlékeznek végül a lengyel lapok arról, hogy zakopanei Európa-bajnokság tulajdonképpen főpróbája volt a világbajnokságnak, amelyet két hét múlva Budapesten a Városligetben rendeznek meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98