Dtum
Login with Facebookk
1939 | Július

Daisy legyőzte Maryt avagy a dámák diadala a kánikulán

A hölgyek Versenye nélkül üres maradt volna a megyeri versenypálya ezen a szaharai vasárnapon!Igy azonban 8000 főnyi közönség izzadt a perzselő hőségben. A turf divathölgyei a 33 fokos hőségre való tekintettel puritán egyszerűséggel jelentek meg. A hölgyek kalap, söt sokan harisnya nélkül ültek a forró tribünön, az urak pedig vászonruhában, nyakkendő nélkül, kigombolt inggel…

A Hölgyek Versenye előtt ritka sportcsemegében volt része a gyep barátainak: Shiffer Miksa Cabala nevű ménje nyilvános triált futott! Az istállótulajdonos ugyanis a jobbféle futáshoz szokott krekkről meg akarta állapítani, hogy miképpen versenyez balfelé. A triál tanusága szerint kitűnően! Igy tehát Schiffer Miksa lova egyik esélyes versenyzője a legnagyobb német versenynek, a százezer márkával díjazott Braunes Bandnak, amelyet julius 30-án futnak Münchenben.

Az Inkey Antal- emlékverseny és az Urlovasok Szövetkezetének 60 éves jubileumi akadályversenye után végre sor került a várvavárt Hölgyek Versenyére! A megyeri mázsaló, nyergető és járató még soha nem látott ilyen lázas érdeklődést. Sorra vonulnak fel a női urlovasok. Legnagyobb sikere az árpakalászszöke svéd szépségnek, Thorngreen Alicenak és a csütörtöki verseny győztesének, Mravik Pálnénak van.

A mázsalóban a hölgyek megmérettek és könnyűnek találtattak! Soha annyi tulsulyra nem volt szükség, mint ebben a versenyben. A német Neumann Ursulának például nem kevesebb, mint 16 kilóólmot kellett a nyerge alá tenni, hogy kijöjjön az előrt 62 és fél kilo suly. A kilovaglásnál a második hely közönsége hangosan követelte, hogy a hölgyek még egyszer ellovagoljanak a korlátok előtt.

A start nem ment elég simán! A hollansi Gilissen kisasszony Hindu nevű lova ugyanis semmiképpen sem akart starthoz állni, lovász vezette kantárszáron a fehér zászlóig. Végre sikerült a start, a hölgyek számszerint kilencen elindultak!

A sorból Cipó ugrott ki, nyergében Blum Erzsébet asszonnyal, aki a legjobb német urlovaghölgy. Cipó vezetett a távoszlopig, mögötte haladt Gyöngy, a csütörtöki győztes, Mraviknéval a nyergében és Viskó H. amelyet a kis Adams Daisy lovagolt.
A távoszlopnál Vinkó H. kiugrott és öldöklő finis után elsőnek futott be. Cipó második lett, Gyöngy pedig a harmadik helyre szorult. A győzelmet tomboló, szűnni nem akaró éljenzéssel ünnepelte a közönség. Adams Daisy ugyanis- bár hivatalosan angol- de valójában magyarnak számit. Itt született Budapesten, édesapja Adams, a hires tréner, aki 25 éven át idomitotta a Dreher-istálló lovait. A verseny után Adams Daisy boldog mosollyal nyilatkozott:

Kimondhatatlanul örülök ennek a győzelemnek- mondotta kifogástalan magyarsággal.- Ez az első nyilvános versenyem, pedig már elmultam husz éves és hatéves korom óta lovagolok.
Csak Marytől (Mravikné) féltem, mert tudtam, hogy ő a legveszélyesebb ellenfelem..
Mravik Pálné, a népszerű Reeves Mary meglehetősen elszontyolodott a vereség miatt. Ettől függetlenül azonban örül annak, hogy Daisy nyerte meg a versenyt.

Rapaich Richárd nyugalmazott lovassági elnöke kiosztotta a díjakat. Adams Daisy kislányos pukkedlivel vette át az 1500 pengőt rejtő boritékot és a magyar Lovassport Egyesületek tiszteletdiját hatalmas ezüsttálcát. A hölgyversenyzők egyébként mindnyájan kaptak egy-egy szép ajándéktárgyat…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Grófnő kerestetik! Grófnő kerestetik!
Ez a pesti legujabb riport nemcsak mint karakterisztikus pesti eset...
Karácsonykor - Szabolcska Mihály verse Karácsonykor - Szabolcska Mihály verse
Ne gyújtsatok gyertyát A karácsonyfára, Ha beláthat könnyes szemmel...
Calorigraphiák Calorigraphiák
Így lehetne nevezni azokat a képeket, a melyeket Ives, a ki a színes...
Ligeti Miklós kiállítása Ligeti Miklós kiállítása
Ligeti Miklóst eddig a lágy finomságuk, az ötletesség, az...
Kék pillangók - Erdős Renée verse
Kék pillangók szálltak fölöttem, Hogy a réten keresztül jöttem S...
28.000 pengőt lopott ki külföldre küldött valutacsempésző levelekből a 62. postahivatal tolvaja, aki villát vett a bűnös uton szerzett pénzből 28.000 pengőt lopott ki külföldre küldött valutacsempésző levelekből...
Vasárnap a postaigazgatóság följelentésére letartóztatta a rendőrség...
Magyarország teniszbajnoksága Magyarország teniszbajnoksága
Amikor a magyar teniszgárda a párisi olimpiász alkalmával már az első...
Rövidek Rövidek
Hiába volt vasárnap, piros pünkösd napja, a tavaszi ragyogásban, a...
Dobos Károly: Tavaszutó. Budapest 1903.
A lírai költészet hagyományos tárgyai: szerelem, a szülők iránti...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98