Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1939 | Július

Daisy legyőzte Maryt avagy a dámák diadala a kánikulán

A hölgyek Versenye nélkül üres maradt volna a megyeri versenypálya ezen a szaharai vasárnapon!Igy azonban 8000 főnyi közönség izzadt a perzselő hőségben. A turf divathölgyei a 33 fokos hőségre való tekintettel puritán egyszerűséggel jelentek meg. A hölgyek kalap, söt sokan harisnya nélkül ültek a forró tribünön, az urak pedig vászonruhában, nyakkendő nélkül, kigombolt inggel…

A Hölgyek Versenye előtt ritka sportcsemegében volt része a gyep barátainak: Shiffer Miksa Cabala nevű ménje nyilvános triált futott! Az istállótulajdonos ugyanis a jobbféle futáshoz szokott krekkről meg akarta állapítani, hogy miképpen versenyez balfelé. A triál tanusága szerint kitűnően! Igy tehát Schiffer Miksa lova egyik esélyes versenyzője a legnagyobb német versenynek, a százezer márkával díjazott Braunes Bandnak, amelyet julius 30-án futnak Münchenben.

Az Inkey Antal- emlékverseny és az Urlovasok Szövetkezetének 60 éves jubileumi akadályversenye után végre sor került a várvavárt Hölgyek Versenyére! A megyeri mázsaló, nyergető és járató még soha nem látott ilyen lázas érdeklődést. Sorra vonulnak fel a női urlovasok. Legnagyobb sikere az árpakalászszöke svéd szépségnek, Thorngreen Alicenak és a csütörtöki verseny győztesének, Mravik Pálnénak van.

A mázsalóban a hölgyek megmérettek és könnyűnek találtattak! Soha annyi tulsulyra nem volt szükség, mint ebben a versenyben. A német Neumann Ursulának például nem kevesebb, mint 16 kilóólmot kellett a nyerge alá tenni, hogy kijöjjön az előrt 62 és fél kilo suly. A kilovaglásnál a második hely közönsége hangosan követelte, hogy a hölgyek még egyszer ellovagoljanak a korlátok előtt.

A start nem ment elég simán! A hollansi Gilissen kisasszony Hindu nevű lova ugyanis semmiképpen sem akart starthoz állni, lovász vezette kantárszáron a fehér zászlóig. Végre sikerült a start, a hölgyek számszerint kilencen elindultak!

A sorból Cipó ugrott ki, nyergében Blum Erzsébet asszonnyal, aki a legjobb német urlovaghölgy. Cipó vezetett a távoszlopig, mögötte haladt Gyöngy, a csütörtöki győztes, Mraviknéval a nyergében és Viskó H. amelyet a kis Adams Daisy lovagolt.
A távoszlopnál Vinkó H. kiugrott és öldöklő finis után elsőnek futott be. Cipó második lett, Gyöngy pedig a harmadik helyre szorult. A győzelmet tomboló, szűnni nem akaró éljenzéssel ünnepelte a közönség. Adams Daisy ugyanis- bár hivatalosan angol- de valójában magyarnak számit. Itt született Budapesten, édesapja Adams, a hires tréner, aki 25 éven át idomitotta a Dreher-istálló lovait. A verseny után Adams Daisy boldog mosollyal nyilatkozott:

Kimondhatatlanul örülök ennek a győzelemnek- mondotta kifogástalan magyarsággal.- Ez az első nyilvános versenyem, pedig már elmultam husz éves és hatéves korom óta lovagolok.
Csak Marytől (Mravikné) féltem, mert tudtam, hogy ő a legveszélyesebb ellenfelem..
Mravik Pálné, a népszerű Reeves Mary meglehetősen elszontyolodott a vereség miatt. Ettől függetlenül azonban örül annak, hogy Daisy nyerte meg a versenyt.

Rapaich Richárd nyugalmazott lovassági elnöke kiosztotta a díjakat. Adams Daisy kislányos pukkedlivel vette át az 1500 pengőt rejtő boritékot és a magyar Lovassport Egyesületek tiszteletdiját hatalmas ezüsttálcát. A hölgyversenyzők egyébként mindnyájan kaptak egy-egy szép ajándéktárgyat…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Veszélyben a magyar filmgyártás Veszélyben a magyar filmgyártás
A közelmultban számos támadás érte a filmszakmát azért, mert...
Elmúlt hetekből Elmúlt hetekből
A magyar értelmiség katasztrófája. Hatvany Lajos ezen a címen könyvet...
NAGY MARATHON. NAGY MARATHON.
Már megírtuk, hogy az olasz Dorando, a londoni olympiai...
Peterdi és Jusits veresége Peterdi és Jusits veresége
Peterdi és Jusits veresége volt az eredménye a MAC által rendezett...
A magára talált Erdély szava A magára talált Erdély szava
Van Erdélyben egy nemzedék, melyet széthulló nemzedéknek szoktak...
Kivándorlás az Alföldről Kivándorlás az Alföldről
Április 14-én 475 magyar kivándorló utazott eresztül Budapesten a...
Beszámoló két filmről
A zagyva és brutális német propagandafilmek után milyen jól esik...
Türkizékszer, türkizcipő, türkizkék kesztyü az uj párisi divat Türkizékszer, türkizcipő, türkizkék kesztyü az uj párisi divat
Azt hiszem, megörvendeztetem az ujság hölgyközösségét, ha párisi...
Az ember szervezetében ható radioaktivitás Az ember szervezetében ható radioaktivitás
Az ember szervezetében ható radioaktivitás Zwaardemaker H. utrechti...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98