Dtum
Login with Facebookk
1939 | Május

Pesti rokonára hagyott húszezer pengőt egy johannesburgi asszony, akit három férje és fia meggyilkolása miatt felakasztottak

Érdekes levél érkezett pár nappal ezelőtt egy londoni ügyvédi irodából Komsich Béla budapesti kereskedőnek. A levél arról szól, hogy Komsich Béla unokanővére: Melken Rudolf johannesburgi vállalkozó külön váltan élt felesége tekintélyes vagyont hagyott a budapesti kereskedőre.

A levél mögött valóságos rémregénybe illő törénet huzódik meg, amelyről párisi és londoni világlapok hasábos tudósításokban számolnak be. Ugyanis az örökhagyó Melkennét a johannesburgi fogház udvarán többrendbeli gyilkosság miatta felakasztották.

Az ébenfeketehajú, feltűnően szép Melken Rudolfné édesapja Magyarországból vándorolt ki Dél- afrikába és Johannesburgban hatalmas vagyont szerzett. Később azonban teljesen tönkrement és koldusszegényen halt meg. Egyetlen leánya nem sokkal atyja halála után férjhez ment egy fiatal orvoshoz, aki röviddel a házasság után meghalt. Az asszonyt ekkor egy dúsgazdag tőzsdés vette nőül, de nemsokára ő is elhunyt. Ekkor egy vállalkozó felesége lett s rövid házasélet után a harmadik férje is meghalt.

A harmadik házasságból fia született, akivel együtt élt Johannesburg környékén, amikor negyedszer is férjhez ment Melken Rudolf vállalkozóhoz. Negyedik férjétől nemrég elvát és a férj hatalmas vagyont biztosított neki. A válóper után rövidesen maghalt Melkenné 15 esztendős fia. A fiú halála után kiderült, hogy Melkenné arzénnel megmérgezte gyermekét s a nyomozás azt is kiderítette, hogy az asszony mind három férjét méreggel pusztított el.

A nyomozás során egymásután exhumálták Melkenné férjeit s így derítették ki az asszony döbbenetes bűnlajstromát.

A johannesburgi törvényszék Melken Rudolfnét halálra ítélte s nemrég ki is végezték az asszonyt, aki három férjét és fiát ölte meg.

A kivégzett följegyzéseiből kiderült, hogy halála előtt végrendelkezett Melkenné, negyedik férjétől származó vagyonáról. Ennek a vagyonnak egy részét közel 20.000 pengőt unokafivérére, Komsich Bélára hagyta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98