Dtum
Login with Facebookk
1939 | Március

Turaiból nem lett „császár” a névnapján

Hungária – SSE 2:0 (1:0)

A jövő vasárnapi Ferencváros-Hungária derbi-mérkőzés jegyében folyt le a Hungária - SSE barátságos mérkőzés. A nézők a legközelebbi mérkőzésre gondolnak, csak a játékosok nem, akiket felhívás fogad az öltözőben: József- napi meghívó, Turai és Braun tréner tiszteletére. (Vasárnap volt ugyanis József napja.)

Az SSE-ről, az ellenfélről nem igen beszélnek, hiszen négy tartalékkal jelent meg a salgótarjáni csapat. A Hungária is nehezen szedte össze tizenegy emberét.

A tizenegyedik egy próbajátékos, Mach a neve. Jobbszélsőnek állítja be a tréner, mivel Vidor délelőtt folyamán „lesántult”. Egy kis figyelmeztetés Braun tréner a fiúkhoz szól: komolyan vegyétek a mai mérkőzést, mert végre meg kell találni állandó csapatunkat.

Aztán megkezdődik a barátságos mérkőzés. Turai indítja el a labdát, de hamarosan kiütközik, hogy ma nem avatják „császárrá”. Polacsek dr. meg is jegyzi: Turainak is be kell látnia, hogy nem center.

Annál jobb Cseh és Müller, a két összekötő. Vigan cselezgetik át az ellenfél védelmét. Csak a gólok születnek nehezen. Végre a 38. percben Müller olyan jól labdát kap Turaitól, hogy azt lehetetlen elhibázni. 1:0. A második félidő nagy Hungária fölénnyel telik el, egy gól is esik a 10. percben, azt Cseh rúgja. 2:0.

Turai nem mer kapura lőni és a legbiztosabb helyzetet is elhibázza. Kisfalvi dr., a Hungária igazgatója merészen jegyzi meg egy alkalommal: Bíró Sanyit állítanám a csatársor közepére. Kállai pedig maradjon hátul. Mások Kardost ajánlják középcsatárnak. Ez is lehetséges…

A mérkőzés után megindul a tippelés, hogyan áll fel a Hungária a Ferencváros ellen. Nagy kérdőjel, ki lesz a jobbszélső.

A próbajátékos bevált, le is szerződtették, a zöld-fehérek ellen azonban még nem szerepel. Marad Vidor. Ha nem játszhat, Müller a jobbszélső. Általában bizakodó a hangulat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98