Dtum
Login with Facebookk
1939 | Október

Szovjetoroszország és Európa gazdasági kapcsolatairól

Orosz kereskedelmi küldöttség érkezett Londonba

Bukarestből jelenti a Kolozsvári Ellenzék:
A Semnanul londoni értesülése szerint több tagból álló orosz kereskedelmi küldöttség érkezett Londonba. A küldöttség tagjai az ujságíróknak kijelentették, hogy állandóan Londonban fognak tartózkodni.

Leslie Burgin, Nagybritannia élelmezési minisztere
meglátogatta a bizottságot és rövid tanácskozás után arra a megegyezésre jutottak, hogy az ellenségeskedések előtt eszközölt rendeléseket a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni fogják. Hivatalos körök véleménye szerint Nagybritannia élelmezési minisztere és Oroszország állandó kereskedelmi küldöttsége közötti tárgyalásokat tovább fogják folytatni és pontosan megállapítják a két állam közötti kereskedelmi kapcsolatok felvételeit.

Hivatalos angol körök egyelőre nagyon tartózkodóan nyilatkoznak a kérdésről, mert mint mondják, túlkorai volna politikai következtetést vonni le az angol-orosz kereskedelmi kapcsolatok megkezdéséről.


Megérkezett a német gazdasági küldöttség Moszkvába

Moszkva, október 8. (Német Távirati Iroda)

A német gazdasági küldöttség tagjai
vasárnap délután két Junkers különrepülőgépen megérkeztek a moszkvai repülőtérre. A küldöttséget Ritter nagykövet és Schaurte követ vezeti és összesen 15 tagból áll. A küldöttségben a birodalmi gazdasági és a birodalmi élelmezésügyi minisztérium képviselői, valamint a német gazdasági élet neves személyiséget foglalnak helyet.

Szovjetorosz részről a német küldöttség fogadására többek között a következők jelentek meg a repülőtéren: Sztepanov, a külkereskedelmi népbiztos helyettese, Babarin Szovjetoroszország berlini kereskedelmi képviselője, Bugyakov, Babarin helyettese, továbbá a külügyi népbiztosságtól a következők: Szergyejev a behozatali intézőség vezetője, Laurencev, a kiviteli intézőség vezetője. Mirusztyin, az egyezmény-osztály helyettes vezetője és Barkov protokollfőnök. Német részről Schulenburg gróf moszkvai nagykövet és a nagykövetség egész személyzete megjelent a repülőtéren.


Ellenségeink gazdasági számításait a szovjetszerződés áthúzta – mondta Funk

Bécs, október 15. (Német Távirati Iroda)

A Bécsi Vásár megnyitásán mondott beszédében
Funk birodalmi gazdaságügyi miniszter lényegében a következőket mondotta:
– A német harci szervezet nyugaton most legyőzhetetlen. Az angol blokád csupán a német élettér kis részére gyakorolhat befolyást és ott is csak kétes sikerrel. Tényleg elhiheti komoly ember azt, hogy egy 80 milliós népet el lehet pusztítani azáltal, hogy elvágják egyik-másik nyersanyagtól? Egyelőre kerülő utakon biztosan megkapjuk ezeket a nyersanyagokat is.

A német háborus gazdálkodás szervezetéről és feladatairól Funk ezeket mondotta:
– Mind a katonai, mind a gazdasági fegyverkezésben nagy előnyünk van ellenségeinkkel szemben. Nemcsak ellenfeleink politikai és katonai, hanem gazdasági számítássai is helytelenek voltak.


Magyarország és Szovjetoroszország között gazdasági egyezmény jön létre


A Magyar Tudósító jelenti:
Ismeretes, hogy Kristóffy József, Magyarország új moszkvai követe, a magyar követség személyzetével együtt megérkezett Moszkvába. A magyar követ megérkezése különösen azért fontos, hogy Magyarország és Szovjetoroszország között minél előbb kiépüljön a gazdasági forgalom annál inkább, mert Európa összes hatalmai most újból rendezték gazdasági összeköttetésüket Szovjetoroszországgal. Hír szerint a közeljövőben várhatók a magyar-szovjetorosz gazdasági tárgyalások.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98