Dtum
Login with Facebookk
1939 | Október

Amerika feltételei Japánnal való viszonyának megjavitására

Washington, október 22.
Nomura japán külügyminiszter nyilatkozata, amely szerint a keletázsiai japán politikát nem befolyásolhatja semmilyen külső beavatkozás, nem okozott: meglepetést Washintonban, Grew tokiói amerikai nagykövet beszédének az volt a célja, hogy nyiltan magmaygarázza a japánonkan, miért rokonszenvez az amerikai közvélemény Kinával. Az Egyesült Államoknak nincs szándékában, hogy megmérgezze diplomáciai kapcsolatait japánnal, sőt amerikai háború talán éppen alakalmat nyújt arra, hogy megjavitsák a viszonyt Washington és Tokió közt.


A Japán és Amerika közti viszony javulása kivánatos volna, de csak akkor valósulhat meg, ha Washington biztositékot kap, hogy a "távolkeleti uj rend” nem jelenti a nyitott
kapu elvének teljes megszületését, sem pedig a nyugati hatalmak érdekeinek figyelmen kivül hagyását. Amióta Angliát és Franciaországot leköti az európaiháború, csak Szovjetoroszország támogathatja hathatóan Kina ellenállását. (MTI.)


Anglia nem támogatja tovább Csangkaiseket
Tokio, október 22.
A Domei-iroda jelenti: Megbizható forrásból szerzett értesülés szerint Halifax lord angol külügyminsizter az európaiháború kitörése után tudomására hozta a kinai nagykövetnek, hogy Anglia sem közvetlenül, sem közvetve nem nyújt tovább támogatást Csangkaiseknek, s Nagybritannia erkölcsi támogatásban sem részesiti ezentul Kinát.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kichisaburo Nomura Joseph Grew Lord Halifax Csang-Kai-Sek
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98