Dtum
Login with Facebookk
1940 | Január

Beismerő vallomást tett Tóth Pál volt birkózó, a nyilas eszmevédelmi sport ,,ítéletvégrehajtója”

Az elmult héten a főkapitányság politikai osztálya letartóztatta a nyilasok ugynevezett ,,Eszmevédelmi csoport”-ját, amely öt tagból állott és arra a célra alakult, hogy eltegye láb alól a nyilaspárt ellenségeit.

A nyomozás azzal indult, hogy Halmay János a nyilaspártból kilépett országgyűlési képviselő feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki éjszaka megtámadta és leütötte. A nyomozás során jutott el a rendőrség az ,,Eszmevédelmi csoport”-hoz. Szombaton reggel ujabb utcai merénylet történt: Meskó Zoltánt ütötte le egy férfi budai lakása közelében. Ezt a férfit sikerült azonnal elfogni és előállítani. Kiderült, hogy Tóth Pálnak hívják és foglalkozására nézve szakács.

A nyomozás érdekes adatokat állapítottak meg. Kiderült, hogy a zöldinges Tóth Pál, aki valamikor birkózó volt, az ,,Eszmevédelmi csoport”-hoz tartozott, mégpedig olyan formában, hogy ő volt a csoport ,,ítéletvégrehajtója”.

Akiről az ,,Eszmevédelmi csoport” megállapította, hogy ellensége a nyilaspártnak, azt Tóth Pál, a hatalmas termetű, bikaerős fiatalember az utcán megleste és leütötte. Így történt Halmay János esetében és Meskó Zoltánnal is.

Halmay a szemesítéskor határozottan felismerte Tóth Pál-ban azt a hatalmas termetű fiatalembert, aki őt néhány nappal ezelőtt leütötte.

Ezek után Tóth Pál vasárnap félelőtt a rendőrségen beismerte, hogy ugy Halmayt, mint Meskót ő ütötte le. Tagadja azonban, hogy köze volna az ,,Eszmevédelmi csoport”-hoz.

A birkózót letartóztatták. A rendőrség azonban ezzel még nem fejezte be Tóth Pál ügyében a nyomozást, most azt igyekeznek tisztázni: ki ütötte le néhány nappal ezelőtt Lendvai Istvánt is.

A rendőrség most már a felbujtókat igyekszik kézrekeriteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98