Dtum
Login with Facebookk
1940 | Június

Ujabb fegyverszüneti javaslat az olasz beavatkozás előtt

Róma, junius 2.
Az olasz lapok vezető helyen közlik azt a határozati javaslatot, amelyet a fasiszta párt nemzeti tanácsa Muti miniszter, párttitkár elnökletével tegnap megtartott ülésén elfogadott.

 

A Stampa vasárnapi számában párisi tudósitásban a következőket irja. Hire jár, hogy a két szövetséges állam hivatalos köreiben az a felfogás alakult ki, hogy Olaszország háborus beavatkozását - amelyet nemcsak lehetségesnek, hanem küszöbön állónak tekintenek -, fegyverszüneti javaslat előzné meg, amely a német és olasz követelések kielégitésére irányuló javaslattal párosulna.

 

Ezeket a javaslatokat Olaszország hir szerint a kedden tartandó olasz minisztertanács alkalmából jelenti be. Olaszország e felfogása szerint - irja a tudósitó – csak azután lépne be a háboruba, ha a fegyverszünetre irányiló kisérlete nem járna sikerrel. A szövetséges államok azonban a legfőbb haditanácsukról legutóbb kiadott hivatalos jelentés tanusága szerint minden fegyverszüneti javaslattal szemben már eleve az elutasitás álláspontjára helyezkednek.


A szövetségesek ezt az elutasitó magatartásukat úgy látszik arra a reményre alapozzák, hogy Amerika egyre növekvő anyagi támogatást nyújt nekik, vagy esetleg közvetlenül is beleavatkozi a háboruba.

 

Úgy látszik, a szövetségesek nem adták fel azt a reményüket sem, hogy Szovjetoroszország politikájában újabb pálfordulás következhetik be, mint azt Kerillysnek az Epoqueban megjelent cikke is mutatja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Ettore Muti Olaszország minden eshetőségre, a háborúra is készen áll
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98